Бразилци једва преко Колумбије до 1/2 финала

Фудбалери Бразила пласирали су се у своје 11. полуфинале Светског првенства, прво после 2002. године.

Фудбал 05.07.2014 | 16:46
Бразилци једва преко Колумбије до 1/2 финала

Екипа Луиса Фелипеа Сколарија је у другом четвртфиналу савладала селекцију Колумбије са 2:1 головима Тијага Силве и Давида Луиза.

Бразил је сјајно почео дуел против вероватно и најбоље екипе турнира до четвртфинала, постигао је рани гол и имао је неколико одличних шанси да већ у првој трећини утакмице реши питање победника.

Ипак, након фуриозних првих пола сата уследио је знатно слабији наставак, а домаћин је меч решио 20 минута пре краја фантастичним голом Давида Луиза из слободног ударца.

Колумбијци су били далеко од издања у првој фази и осмини финала, али су ипак успели да постигну један гол и ублаже пораз. Шести гол на овом турниру постигао је Хамес Родригес са пенала. Колумбија би ипак требало да буде задовољна јер Мундијал напушта са најбољим резултатом у својој историји.

Ривал Селесау у борби за финале биће селекција Немачке која је претходно победила Француску са минималних 1:0. Бразил би на тој утакмици могао да буде драстично слабији. Капитен Тијаго Силва сигурно неће играти због два жута картона, а Нејмар је у финишу после великих болова напустио утакмицу и остаје питање да ли ће бити спреман.

Колумбијци ће сигурно након ове утакмице бити бесни на судију који је пропусттио да на време санкционише грубу игру Бразила на Хамесу Родригесу, а код пенала у 80. минуту морао је да покаже и црвени картон голману Жулију Цезару.

Све је почело савршено за домаћина. Бразил је од старта кренуо много агресивније и одлучније од ривала, а након корнера Нејмара у седмом минуту Тијаго Силва је на другој стативи угурао лопту у мрежу.

Уследило је 15-ак минута фуриозне игре домаћина. Нејмар и Хулк правили су дар мар у одбрани Колумбије, али нису успели да искористе ниједну од барем три велике шансе за 2:0.

На полувремену је остало 1:0, а Колумбија је тек у финишу почела да показује делић онога што је и довело до четвртфинала.

Други део почео је знатно опрезније, Колумбија је имала иницијативу, али није била конкретна, а 20 минута пре краја Давид Луиз је са око 30 метара фантастичним ударцем из прекида дуплирао вођство свог тима – 2:0.

Чинило се тада да је меч одлучен, али Колумбијци нису тако мислили. Тек тада су заиграли онако како знају и умало нису изборили продужетке.

Десет минута пре краја након сјајне асистенције Родригеса до лопте је дошао Карлос Бака, пребацио је Цезара који га је оборио па је судија морао да покаже пенал и цвени картон. Показао је само ово прво, а Родригес је својим шестим голом на турниру смањио на 2:1.

Имала је Колумбија до краја још неколико опасних напада, али Бразил је ипак успео да сачува вођство и обезбеди пласман у полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар