Brazilci jedva preko Kolumbije do 1/2 finala

Fudbaleri Brazila plasirali su se u svoje 11. polufinale Svetskog prvenstva, prvo posle 2002. godine.

Fudbal 05.07.2014 | 16:46
Brazilci jedva preko Kolumbije do 1/2 finala

Ekipa Luisa Felipea Skolarija je u drugom četvrtfinalu savladala selekciju Kolumbije sa 2:1 golovima Tijaga Silve i Davida Luiza.

Brazil je sjajno počeo duel protiv verovatno i najbolje ekipe turnira do četvrtfinala, postigao je rani gol i imao je nekoliko odličnih šansi da već u prvoj trećini utakmice reši pitanje pobednika.

Ipak, nakon furioznih prvih pola sata usledio je znatno slabiji nastavak, a domaćin je meč rešio 20 minuta pre kraja fantastičnim golom Davida Luiza iz slobodnog udarca.

Kolumbijci su bili daleko od izdanja u prvoj fazi i osmini finala, ali su ipak uspeli da postignu jedan gol i ublaže poraz. Šesti gol na ovom turniru postigao je Hames Rodriges sa penala. Kolumbija bi ipak trebalo da bude zadovoljna jer Mundijal napušta sa najboljim rezultatom u svojoj istoriji.

Rival Selesau u borbi za finale biće selekcija Nemačke koja je prethodno pobedila Francusku sa minimalnih 1:0. Brazil bi na toj utakmici mogao da bude drastično slabiji. Kapiten Tijago Silva sigurno neće igrati zbog dva žuta kartona, a Nejmar je u finišu posle velikih bolova napustio utakmicu i ostaje pitanje da li će biti spreman.

Kolumbijci će sigurno nakon ove utakmice biti besni na sudiju koji je propusttio da na vreme sankcioniše grubu igru Brazila na Hamesu Rodrigesu, a kod penala u 80. minutu morao je da pokaže i crveni karton golmanu Žuliju Cezaru.

Sve je počelo savršeno za domaćina. Brazil je od starta krenuo mnogo agresivnije i odlučnije od rivala, a nakon kornera Nejmara u sedmom minutu Tijago Silva je na drugoj stativi ugurao loptu u mrežu.

Usledilo je 15-ak minuta furiozne igre domaćina. Nejmar i Hulk pravili su dar mar u odbrani Kolumbije, ali nisu uspeli da iskoriste nijednu od barem tri velike šanse za 2:0.

Na poluvremenu je ostalo 1:0, a Kolumbija je tek u finišu počela da pokazuje delić onoga što je i dovelo do četvrtfinala.

Drugi deo počeo je znatno opreznije, Kolumbija je imala inicijativu, ali nije bila konkretna, a 20 minuta pre kraja David Luiz je sa oko 30 metara fantastičnim udarcem iz prekida duplirao vođstvo svog tima – 2:0.

Činilo se tada da je meč odlučen, ali Kolumbijci nisu tako mislili. Tek tada su zaigrali onako kako znaju i umalo nisu izborili produžetke.

Deset minuta pre kraja nakon sjajne asistencije Rodrigesa do lopte je došao Karlos Baka, prebacio je Cezara koji ga je oborio pa je sudija morao da pokaže penal i cveni karton. Pokazao je samo ovo prvo, a Rodriges je svojim šestim golom na turniru smanjio na 2:1.

Imala je Kolumbija do kraja još nekoliko opasnih napada, ali Brazil je ipak uspeo da sačuva vođstvo i obezbedi plasman u polufinale.

Komentari / 0

Ostavite komentar