Чавић: Формирати Поскок за борбу против корупције

Изборна платформа Народног демократског покрета у области борбе против корупције и организованог криминала у Републици Српској предвиђа формирање посебног одјељења за спречавање корупције и организованог криминала - Поскок, изјавио је предсједник ове партије Драган Чавић.

Република Српска 05.07.2014 | 14:05
Чавић: Формирати Поскок за борбу против корупције

"Одјељење Поскок треба формирати при Министарству правде Републике Српске, а било би спона тужилаштва и полиције", истакао је Чавић на данашњој конференцији за новинаре у Шипову, након Прве страначке конвенције и сједнице Главног одбора НДП-а.

Чавић је рекао да би ови стручни тимови у сарадњи Европском комисијом били у стању да открију и задокументују кривично дијело, уз необориве доказе на основу којих тужилаштво може подићи оптужницу, а суд изрећи правоснажну мјеру.

Он је навео да се у пракси у Српској показало да постоји кључни проблем у провођењу истрага и да се често дешава да нема довољно доказа да би неком ко је ухваћен у кривичном дијелу била изречена пресуда, јер је на вјешт начин избјегнуто прикупљање доказа.

Чавић је истакао да, чим се утврди да је неко починио кривично дијело, аутоматски, према Закону о одузимању имовине стечене кривичним дијелом, слиједи провјера висине његове имовине у односу на тежину почињеног преступа.

Он је рекао да изборна платформа НДП-а, усвојена након јавне расправе протеклих мјесеци широм Српске, садржи приоритете ове странке у области запошљавања, економије, пореске политике, борачке и здравствене заштите, те усвајање закона о сукобу интереса.

Чавић је навео да је Извршни одбор НДП-а утврдио коначан приједлог кандидатских листи за Народну скупштину Републике Српске гдје на изборе излази самостално, те кандидата за коалициону кандидатску листу за Представнички дом парламента БиХ, гдје НДП заједно са ПДП-ом излази на листи под називом "ПДП-НДП".

Он је истакао да је НДП данас усвојио изборни слоган, основна графичка рјешења и рјешења спотова, те поручио да се ова партија озбиљно припрема за предстојеће изборе на којима намјерава да оствари што бољи резултат.

Извор: СРНА

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

xxл

05.07.2014 12:09

Одличан приједлог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

05.07.2014 12:26

Овај лупа ли лупа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

05.07.2014 13:19

Боље да иде НДП Сада са СДС ом

ОДГОВОРИТЕ
Name

А/С

05.07.2014 13:51

Легенда

ОДГОВОРИТЕ
Name

коалиција

05.07.2014 14:35

Цавиц И иваниц це у коалицији за БХ Парламент заједно имати висе него појединацно СДС и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спид

05.07.2014 14:37

дзаба је за вас политичаре и странке ПОСКОК змија змији очи не вади за вас треба већа звјер

ОДГОВОРИТЕ
Name

петруци

05.07.2014 20:31

После избора сви тајкуни власти да осете отров Поскока.Толико су се накрали и унаказили Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

07.07.2014 06:32

Тако је Додик оформио специјално тузиластво и само опрали паре. Цавицу мируј.

ОДГОВОРИТЕ