Čavić: Formirati Poskok za borbu protiv korupcije

Izborna platforma Narodnog demokratskog pokreta u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala u Republici Srpskoj predviđa formiranje posebnog odjeljenja za sprečavanje korupcije i organizovanog kriminala - Poskok, izjavio je predsjednik ove partije Dragan Čavić.

Republika Srpska 05.07.2014 | 14:05
Čavić: Formirati Poskok za borbu protiv korupcije

"Odjeljenje Poskok treba formirati pri Ministarstvu pravde Republike Srpske, a bilo bi spona tužilaštva i policije", istakao je Čavić na današnjoj konferenciji za novinare u Šipovu, nakon Prve stranačke konvencije i sjednice Glavnog odbora NDP-a.

Čavić je rekao da bi ovi stručni timovi u saradnji Evropskom komisijom bili u stanju da otkriju i zadokumentuju krivično dijelo, uz neoborive dokaze na osnovu kojih tužilaštvo može podići optužnicu, a sud izreći pravosnažnu mjeru.

On je naveo da se u praksi u Srpskoj pokazalo da postoji ključni problem u provođenju istraga i da se često dešava da nema dovoljno dokaza da bi nekom ko je uhvaćen u krivičnom dijelu bila izrečena presuda, jer je na vješt način izbjegnuto prikupljanje dokaza.

Čavić je istakao da, čim se utvrdi da je neko počinio krivično dijelo, automatski, prema Zakonu o oduzimanju imovine stečene krivičnim dijelom, slijedi provjera visine njegove imovine u odnosu na težinu počinjenog prestupa.

On je rekao da izborna platforma NDP-a, usvojena nakon javne rasprave proteklih mjeseci širom Srpske, sadrži prioritete ove stranke u oblasti zapošljavanja, ekonomije, poreske politike, boračke i zdravstvene zaštite, te usvajanje zakona o sukobu interesa.

Čavić je naveo da je Izvršni odbor NDP-a utvrdio konačan prijedlog kandidatskih listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske gdje na izbore izlazi samostalno, te kandidata za koalicionu kandidatsku listu za Predstavnički dom parlamenta BiH, gdje NDP zajedno sa PDP-om izlazi na listi pod nazivom "PDP-NDP".

On je istakao da je NDP danas usvojio izborni slogan, osnovna grafička rješenja i rješenja spotova, te poručio da se ova partija ozbiljno priprema za predstojeće izbore na kojima namjerava da ostvari što bolji rezultat.

Izvor: SRNA

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

xxl

05.07.2014 12:09

Odličan prijedlog!

ODGOVORITE
Name

baja

05.07.2014 12:26

Ovaj lupa li lupa !

ODGOVORITE
Name

Zoki

05.07.2014 13:19

Bolje da ide NDP Sada sa SDS om

ODGOVORITE
Name

A/S

05.07.2014 13:51

Legenda

ODGOVORITE
Name

koalicija

05.07.2014 14:35

Cavic I ivanic ce u koaliciji za BH Parlament zajedno imati vise nego pojedinacno SDS i SNSD.

ODGOVORITE
Name

spid

05.07.2014 14:37

dzaba je za vas političare i stranke POSKOK zmija zmiji oči ne vadi za vas treba veća zvjer

ODGOVORITE
Name

petruci

05.07.2014 20:31

Posle izbora svi tajkuni vlasti da osete otrov Poskoka.Toliko su se nakrali i unakazili Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

ranko

07.07.2014 06:32

Tako je Dodik oformio specijalno tuzilastvo i samo oprali pare. Cavicu miruj.

ODGOVORITE