Новак 3. пут у финалу Вимблдона!

Сјајни Србин спасао три сет лопте против Григора Димитрова и резултатом 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7) оверио пласман у треће вимблдонско финале у каријери где га чекају Федерер или Раонић.

Тенис 04.07.2014 | 17:29
Новак 3. пут у финалу Вимблдона!

Треће вимблдонско финале за Новака Ђоковића! Неуништиви Србин је на корак од освајања друге вимблдонске круне и повратка на прво место светске ранг листе. Одлични Бугарин Григор Димитров је жестоко намучио Ђоковића у данашњем полуфиналном окршају, опасно припретио, али на крају није имао довољно муниције да сруши српску „Стену“. Челични живци нашег аса и сурови квалитет су на крају решили питање победника за коначних 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7).

Пре свега захваљујући беспрекорном сервису, Новак је лагано освојио први сет. У већем делу сета га је први сервис служио савршено, да би у последњем гему освајао поене после одличног другог сервиса. И у другом делу игре, Новак је наставио са одличном игром и за тили час стигао до брјкеа предности и вођства од 3:1. Димитров је деловао као да је пред капитулацијом. Српски тенисер је завршио скора пола посла. Дошао је и до нове брејк лопте и напрасно стао! Слика на терену се потпуно окренула. Сада је сервис посчео да служи Димитрова, а да издаје Ђоковића. Бугарину је све полазило за руком, преузео је инцијативу, док је Србин почео да ређа грешке једну за другом. Димитров је нанизао чак пет гемова и изједначио у сетовима.

Прокоцкана прилика у другом сету ипак није оставила трага на Ђоковићу. У трећем сету је мало пао и ниво игре младог Бугарина, па се током целог сета гледала изједначена борба са грешкама на обе стране. Искуство и психолошка стабилност Ђоковића су пресудили у тајбрејку, а одлучујући моменат је била дупла грешка Димитрова после које је наш најбољи тенисер повео са 4:2.

Нови заостатак у сетовима је утицао на самопоуздање Димитрова на почетку четвртог сета. У трећем гему је направио низ дуплих грешака, па је Ђоковић направио брејк тако што је укупно у гему само два пута ударио лоптицу!? Тада је изгледало да је све готово и да је Ђоковић направио кључни корак. Међутим, пропустио је шансу да у следећем гему дотуче ривала и Димитров се рибрејком вратио у меч. Тада је опет Бугарин преузео инцијативу и успео да меч потпуно врати у егал.

Као и у другом сету, опет је тајбрејк одлучивао. Димитров је повео са 6:3, дошао до три везане сет лопте, изгледало је да је пети сет неминовност, али Србин је показао да има живце од челика! Спасао је све три и прешао у вођство. Прву меч лопту није искористио, али другу јесте и решио питање победника у тешком мечу против опасног ривала. Опет је чудесна Ђоковићева психа била нешто за шта ривал није имао одговор.

Коментари / 0

Оставите коментар