Novak 3. put u finalu Vimbldona!

Sjajni Srbin spasao tri set lopte protiv Grigora Dimitrova i rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7) overio plasman u treće vimbldonsko finale u karijeri gde ga čekaju Federer ili Raonić.

Tenis 04.07.2014 | 17:29
Novak 3. put u finalu Vimbldona!

Treće vimbldonsko finale za Novaka Đokovića! Neuništivi Srbin je na korak od osvajanja druge vimbldonske krune i povratka na prvo mesto svetske rang liste. Odlični Bugarin Grigor Dimitrov je žestoko namučio Đokovića u današnjem polufinalnom okršaju, opasno pripretio, ali na kraju nije imao dovoljno municije da sruši srpsku „Stenu“. Čelični živci našeg asa i surovi kvalitet su na kraju rešili pitanje pobednika za konačnih 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7).

Pre svega zahvaljujući besprekornom servisu, Novak je lagano osvojio prvi set. U većem delu seta ga je prvi servis služio savršeno, da bi u poslednjem gemu osvajao poene posle odličnog drugog servisa. I u drugom delu igre, Novak je nastavio sa odličnom igrom i za tili čas stigao do brjkea prednosti i vođstva od 3:1. Dimitrov je delovao kao da je pred kapitulacijom. Srpski teniser je završio skora pola posla. Došao je i do nove brejk lopte i naprasno stao! Slika na terenu se potpuno okrenula. Sada je servis posčeo da služi Dimitrova, a da izdaje Đokovića. Bugarinu je sve polazilo za rukom, preuzeo je incijativu, dok je Srbin počeo da ređa greške jednu za drugom. Dimitrov je nanizao čak pet gemova i izjednačio u setovima.

Prokockana prilika u drugom setu ipak nije ostavila traga na Đokoviću. U trećem setu je malo pao i nivo igre mladog Bugarina, pa se tokom celog seta gledala izjednačena borba sa greškama na obe strane. Iskustvo i psihološka stabilnost Đokovića su presudili u tajbrejku, a odlučujući momenat je bila dupla greška Dimitrova posle koje je naš najbolji teniser poveo sa 4:2.

Novi zaostatak u setovima je uticao na samopouzdanje Dimitrova na početku četvrtog seta. U trećem gemu je napravio niz duplih grešaka, pa je Đoković napravio brejk tako što je ukupno u gemu samo dva puta udario lopticu!? Tada je izgledalo da je sve gotovo i da je Đoković napravio ključni korak. Međutim, propustio je šansu da u sledećem gemu dotuče rivala i Dimitrov se ribrejkom vratio u meč. Tada je opet Bugarin preuzeo incijativu i uspeo da meč potpuno vrati u egal.

Kao i u drugom setu, opet je tajbrejk odlučivao. Dimitrov je poveo sa 6:3, došao do tri vezane set lopte, izgledalo je da je peti set neminovnost, ali Srbin je pokazao da ima živce od čelika! Spasao je sve tri i prešao u vođstvo. Prvu meč loptu nije iskoristio, ali drugu jeste i rešio pitanje pobednika u teškom meču protiv opasnog rivala. Opet je čudesna Đokovićeva psiha bila nešto za šta rival nije imao odgovor.

Komentari / 0

Ostavite komentar