У већини локалних заједница завршена дезинфекција

У већини локалних заједница у Републици Српској, које су биле поплављене, завршена је дезинфекција простора и површина, осим у мањем обиму у Добоју, Шамцу и Бијељини, саопштено је из републичког Института за јавно здравство.

Република Српска 04.07.2014 | 18:18
У већини локалних заједница завршена дезинфекција

Дезинфекција се тренутно проводи по позиву грађана.

Из Института наводе да је дезинсекција, односно запрашивање комараца, завршена на подручју бањалучке регије, док је у добојској и зворничкој регији остало још неколико општина у којима треба да буде проведена.

Према истој методологији рада, у наредном периоду биће провођени корективни третмани комараца, а послије тога, за 10 до 15 дана, на истим подручјима планирано је уништавање ларви комараца.

Из Института истичу да се у локалним заједницама, које су биле захваћене поплавама, дератизација обавезно проводи, без обзира да ли је проведена прољетос. Та ванредна дератизација је у већини средина завршена или је у току.

Све активности у вези са дезинфекцијом, дезинсекцијом и дератизацијом контролише Институт за јавно здравство Републике Српске, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар