U većini lokalnih zajednica završena dezinfekcija

U većini lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, koje su bile poplavljene, završena je dezinfekcija prostora i površina, osim u manjem obimu u Doboju, Šamcu i Bijeljini, saopšteno je iz republičkog Instituta za javno zdravstvo.

Republika Srpska 04.07.2014 | 18:18
U većini lokalnih zajednica završena dezinfekcija

Dezinfekcija se trenutno provodi po pozivu građana.

Iz Instituta navode da je dezinsekcija, odnosno zaprašivanje komaraca, završena na području banjalučke regije, dok je u dobojskoj i zvorničkoj regiji ostalo još nekoliko opština u kojima treba da bude provedena.

Prema istoj metodologiji rada, u narednom periodu biće provođeni korektivni tretmani komaraca, a poslije toga, za 10 do 15 dana, na istim područjima planirano je uništavanje larvi komaraca.

Iz Instituta ističu da se u lokalnim zajednicama, koje su bile zahvaćene poplavama, deratizacija obavezno provodi, bez obzira da li je provedena proljetos. Ta vanredna deratizacija je u većini sredina završena ili je u toku.

Sve aktivnosti u vezi sa dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom kontroliše Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar