Завршетак најхуманијег програма Српске

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да ће у овој години бити завршен Програм трајног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, који је, како каже, најхуманији програм који је Српска водила након рата.

Република Српска 04.07.2014 | 15:33
Завршетак најхуманијег програма Српске

"И поред тога што је ово тешка година, успјели смо одржати обећање дато лани. Тако ћемо се додатно одужити породицама које су дале своје најмилије и онима који су дали дијелове свога тијела. То је скроман вид којим показујемо одговорност према свима њима и нашој борби", рекао је Ђокић новинарима на Мраковици.

Он је подсјетио да је програм започет 2008. године и да предвиђа стамбено збрињавање 5.606 корисника, а од тога броја у овој години биће збринуто 2.169 корисника.

"Од тога ће 771 корисник бити збринут путем станова. Тренутно смо у фази извођења радова и уговарања грађења за 678 станова, а преостали дио ће се уговарати у наредних неколико мјесеци. У овој години можда неће бити сви усељени, али хоће бити све уговорено и велики дио породица уселиће се ове и првих мјесеци наредне године", додао је Ђокић.

Он је нагласио да ће неповратну помоћ добити сви који на то имају право, а ријеч је о укупно 10,2 милиона КМ, док је вриједност градње станова 25 милиона КМ.


Извор: СРНА

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

04.07.2014 13:49

Ево овог лоповцине како баца прицу народу и врси припреме за изборе.Изградицемо Дјокицу лопове и полтрону 67000 станова и подијелити 309.000,000,00 км .Ста казес јел добро хоцел народ насјест.Иди бруко у Приједор распада ти се борац у оцају свом а ти овдје лупетас народу.Дао паре у Апотеку дабогда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

04.07.2014 14:02

Људи ја кад ову фацу видим ма не фацу, њуску ја осип добијам. Не објављујте висе ове изјаве главног увлакаца, главног баје.

ОДГОВОРИТЕ