Završetak najhumanijeg programa Srpske

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će u ovoj godini biti završen Program trajnog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, koji je, kako kaže, najhumaniji program koji je Srpska vodila nakon rata.

Republika Srpska 04.07.2014 | 15:33
Završetak najhumanijeg programa Srpske

"I pored toga što je ovo teška godina, uspjeli smo održati obećanje dato lani. Tako ćemo se dodatno odužiti porodicama koje su dale svoje najmilije i onima koji su dali dijelove svoga tijela. To je skroman vid kojim pokazujemo odgovornost prema svima njima i našoj borbi", rekao je Đokić novinarima na Mrakovici.

On je podsjetio da je program započet 2008. godine i da predviđa stambeno zbrinjavanje 5.606 korisnika, a od toga broja u ovoj godini biće zbrinuto 2.169 korisnika.

"Od toga će 771 korisnik biti zbrinut putem stanova. Trenutno smo u fazi izvođenja radova i ugovaranja građenja za 678 stanova, a preostali dio će se ugovarati u narednih nekoliko mjeseci. U ovoj godini možda neće biti svi useljeni, ali hoće biti sve ugovoreno i veliki dio porodica useliće se ove i prvih mjeseci naredne godine", dodao je Đokić.

On je naglasio da će nepovratnu pomoć dobiti svi koji na to imaju pravo, a riječ je o ukupno 10,2 miliona KM, dok je vrijednost gradnje stanova 25 miliona KM.


Izvor: SRNA

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

04.07.2014 13:49

Evo ovog lopovcine kako baca pricu narodu i vrsi pripreme za izbore.Izgradicemo Djokicu lopove i poltronu 67000 stanova i podijeliti 309.000,000,00 km .Sta kazes jel dobro hocel narod nasjest.Idi bruko u Prijedor raspada ti se borac u ocaju svom a ti ovdje lupetas narodu.Dao pare u Apoteku dabogda.

ODGOVORITE
Name

BOA

04.07.2014 14:02

Ljudi ja kad ovu facu vidim ma ne facu, njusku ja osip dobijam. Ne objavljujte vise ove izjave glavnog uvlakaca, glavnog baje.

ODGOVORITE