Симеоне селектор Шпаније или Аргентине?!

Дијего Симеоне је један од најбољих, а уједно и најтраженијих менаџера данашњице па тако светска јавност бруји како је управо популарни Чоло водећи кандидат да постане селектор Шпаније уколико Висенте дел Боске добије отказ, али и да преузме селекцију Аргентине ако Сабеља у суботњем четвртфиналу против Белгије направи неуспех. Међутим, пита се ваљда нешто и Атлетико Мадрид.

Фудбал 04.07.2014 | 11:20
Симеоне селектор Шпаније или Аргентине?!

Симеоне (44) скренуо је пажњу на себе фантастичним резулатима на клупи мадридских “црвено-бели” где је прошле сезоне освојио шпанску Примеру, а буквално минут му је недостајао да узме и титулу Лиге шампиона. Дијего би волео да води репрезентацију своје земље, али извори блиски њему у Буенос Ајресу истичу да је тренутно ближи селекцији Шпаније, преноси "Дејли мејл".

Наиме, одлука о останку Дел Боскеа на клупи “фурије” се одужила па су се повећале шансе да Симеоне постане први страни селектор Шпаније после више од пола века.

Сабељина позиција у репрезентацији Аргентине је компромитована јавним револтом свлачионице на челу са првом звездом Лионелом Месијем који је чак утицао на њега да промени формацију након утакмице са Босном и Херцеговином.

Медији у Аргентини сматрају да ће Сабеља сачувати посао једино ако освоји Мундијал и то против традиционалног ривала Бразила, али ни у том случају неће бити стопроцентно сигуран.

Симеоне који је као играч сакупио 106 утакмица у дресу репрезентације изјавио је како је постиђен што је успео да надмаши великог Дијега Марадону по броју наступа за “гаучосе”. Описао је себе као “играча средине терена са ножем у зубима”.

Када се пензионисао са успехом тренирао екипе у Аргентини и заслужио клупу Атлетика 2011. године.

Коментари / 0

Оставите коментар