Simeone selektor Španije ili Argentine?!

Dijego Simeone je jedan od najboljih, a ujedno i najtraženijih menadžera današnjice pa tako svetska javnost bruji kako je upravo popularni Čolo vodeći kandidat da postane selektor Španije ukoliko Visente del Boske dobije otkaz, ali i da preuzme selekciju Argentine ako Sabelja u subotnjem četvrtfinalu protiv Belgije napravi neuspeh. Međutim, pita se valjda nešto i Atletiko Madrid.

Fudbal 04.07.2014 | 11:20
Simeone selektor Španije ili Argentine?!

Simeone (44) skrenuo je pažnju na sebe fantastičnim rezulatima na klupi madridskih “crveno-beli” gde je prošle sezone osvojio špansku Primeru, a bukvalno minut mu je nedostajao da uzme i titulu Lige šampiona. Dijego bi voleo da vodi reprezentaciju svoje zemlje, ali izvori bliski njemu u Buenos Ajresu ističu da je trenutno bliži selekciji Španije, prenosi "Dejli mejl".

Naime, odluka o ostanku Del Boskea na klupi “furije” se odužila pa su se povećale šanse da Simeone postane prvi strani selektor Španije posle više od pola veka.

Sabeljina pozicija u reprezentaciji Argentine je kompromitovana javnim revoltom svlačionice na čelu sa prvom zvezdom Lionelom Mesijem koji je čak uticao na njega da promeni formaciju nakon utakmice sa Bosnom i Hercegovinom.

Mediji u Argentini smatraju da će Sabelja sačuvati posao jedino ako osvoji Mundijal i to protiv tradicionalnog rivala Brazila, ali ni u tom slučaju neće biti stoprocentno siguran.

Simeone koji je kao igrač sakupio 106 utakmica u dresu reprezentacije izjavio je kako je postiđen što je uspeo da nadmaši velikog Dijega Maradonu po broju nastupa za “gaučose”. Opisao je sebe kao “igrača sredine terena sa nožem u zubima”.

Kada se penzionisao sa uspehom trenirao ekipe u Argentini i zaslužio klupu Atletika 2011. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar