WБ: Димитров и тренер оптимисти пред 1/2 финале

Аустралијанац Роџер Рашид, тренер Григора Димитрова, каже да његов ученик верује у победу над Новаком Ђоковићем у полуфиналу Вимблдона.

Тенис 04.07.2014 | 07:20
WБ: Димитров и тренер оптимисти пред 1/2 финале

“Изашао је на терен очекујући да ће бити победник у мечу са Маријем, а исто то очекиваће и са Новаком. Да није тако, зашто би се бавио овим послом? Има такав став, баш као и сви остали водећи играчи на свету – очекују да ће победити. Све што ћу му рећи: ’Дај све од себе на терену. Ако изгубиш, није страшно, само не буди стегнут“, изјавио је Рашид.

“Тежак посао ће имати Григор, али биће тешко и Новаку – ово је ипак ГС полуфинале и нико не може аутоматски да рачуна на победу. Биће то квалитетан меч високог интензитета, а ја увек кажем, добиће онај који искористи своје шансе“, додао је тренер бугарског тенисера.

Рашид каже да је основни циљ да Димитров одигра добро у полуфиналу, па шта буде.

“Сваки меч је посебан, то што се Новак мучио у неким ранијим мечевима не значи ништа. Ипак, мислим да Григор има више од само ’шансе’. Међутим, Новак је искусан играч, много пута је побеђивао у завршници великих турнира, док је за Григора ово нешто ново јер је отишао корак даље – до сада је играо четвртфинала, а сада је стигао до полуфинала. Ипак, ми не размишљамо о финалу, већ само о томе да Григор одигра добар меч“.

У четвртфиналу Димитров је у три сета савладао браниоца титуле Ендија Марија.

“Нисам изненађен победом над Маријем, знам шта Григор може да уради на терену, не постоји плафон у његовој игри. Напредовао је много у последњих осам месеци, верује у оно што радимо. Победа над Маријем у три сета на његовом терену свакако је најбољи могућ сценарио, са таквом сталоженошћу, то представља додатни корак за њега“, каже Рашид.

А како се Димитров тако дубоко у другој недељи Грен слема?

“Мој посао је био да га проведем кроз припремну недељу и прву недељу турнира. У другој недељи је најважније шта се ради у данима паузе. Радимо на неким финесама, али главни посао јесте да се играч одмори и да ужива у томе што ради“, закључио је тренер Бугарина.

Коментари / 0

Оставите коментар