WB: Dimitrov i trener optimisti pred 1/2 finale

Australijanac Rodžer Rašid, trener Grigora Dimitrova, kaže da njegov učenik veruje u pobedu nad Novakom Đokovićem u polufinalu Vimbldona.

Tenis 04.07.2014 | 07:20
WB: Dimitrov i trener optimisti pred 1/2 finale

“Izašao je na teren očekujući da će biti pobednik u meču sa Marijem, a isto to očekivaće i sa Novakom. Da nije tako, zašto bi se bavio ovim poslom? Ima takav stav, baš kao i svi ostali vodeći igrači na svetu – očekuju da će pobediti. Sve što ću mu reći: ’Daj sve od sebe na terenu. Ako izgubiš, nije strašno, samo ne budi stegnut“, izjavio je Rašid.

“Težak posao će imati Grigor, ali biće teško i Novaku – ovo je ipak GS polufinale i niko ne može automatski da računa na pobedu. Biće to kvalitetan meč visokog intenziteta, a ja uvek kažem, dobiće onaj koji iskoristi svoje šanse“, dodao je trener bugarskog tenisera.

Rašid kaže da je osnovni cilj da Dimitrov odigra dobro u polufinalu, pa šta bude.

“Svaki meč je poseban, to što se Novak mučio u nekim ranijim mečevima ne znači ništa. Ipak, mislim da Grigor ima više od samo ’šanse’. Međutim, Novak je iskusan igrač, mnogo puta je pobeđivao u završnici velikih turnira, dok je za Grigora ovo nešto novo jer je otišao korak dalje – do sada je igrao četvrtfinala, a sada je stigao do polufinala. Ipak, mi ne razmišljamo o finalu, već samo o tome da Grigor odigra dobar meč“.

U četvrtfinalu Dimitrov je u tri seta savladao branioca titule Endija Marija.

“Nisam iznenađen pobedom nad Marijem, znam šta Grigor može da uradi na terenu, ne postoji plafon u njegovoj igri. Napredovao je mnogo u poslednjih osam meseci, veruje u ono što radimo. Pobeda nad Marijem u tri seta na njegovom terenu svakako je najbolji moguć scenario, sa takvom staloženošću, to predstavlja dodatni korak za njega“, kaže Rašid.

A kako se Dimitrov tako duboko u drugoj nedelji Gren slema?

“Moj posao je bio da ga provedem kroz pripremnu nedelju i prvu nedelju turnira. U drugoj nedelji je najvažnije šta se radi u danima pauze. Radimo na nekim finesama, ali glavni posao jeste da se igrač odmori i da uživa u tome što radi“, zaključio je trener Bugarina.

Komentari / 0

Ostavite komentar