Акционари избачени из суднице Привредног суда

У  бањалучком Привредном суду одржан је наставак испитног и извјештајног рочишта над имовином Бања Кулаши која је у стечају.

Република Српска 03.07.2014 | 17:06
Акционари избачени из суднице Привредног суда

Савез удружења малих акционара Републике Српске је тражио изузеће предметног судије Мидхе Вукелића, али је то одбијено. Није прихваћен ни додатани списак повјерилаца, на што су, мали акционари бурно реаговали и били избачени из суднице.

Судија  бањалучког Привредног суда Мидхо Вукелић нас је незаконито обрисао са списка повјерилаца и ставио се на страну оних који су предузеће „Цер“, односно Бању Кулаши довели до стечаја и сад  је за мизерну цијену хоће купити, тврде мали акционари након појединачног избацивања из суднице, наглашавајући да ће поднијети тужбу за поништење одлука донесених на овом рочишту.

Мали акционари кажу да знају зашто се све ово ради.

Тражено је и изузеће судије, али је оно одбијено, као и смјена стечајног управника и одгађање рочишта, истиче Југовић.

Мали акционари кажу да им, како наводе, због оваквог незаконитог поступка, нико не може оспорити поновни улазак у бању.

Другом испитном рочишту претходила је конференција за медије малих акционара на Тргу Крајине, гдје је затражено, између осталог, како се наводи, заустављање криминалног присвајања 24 одсто капитала малих акционара од стране Зептер фонда и куповини 30 одсто предузећа „Цер“, које је „Финхоусе гроуп“ купила 2003. године, а преко које је опљачкано, како тврди Југовић, више од 200 милиона марака старе девизне штедње.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар