Akcionari izbačeni iz sudnice Privrednog suda

U  banjalučkom Privrednom sudu održan je nastavak ispitnog i izvještajnog ročišta nad imovinom Banja Kulaši koja je u stečaju.

Republika Srpska 03.07.2014 | 17:06
Akcionari izbačeni iz sudnice Privrednog suda

Savez udruženja malih akcionara Republike Srpske je tražio izuzeće predmetnog sudije Midhe Vukelića, ali je to odbijeno. Nije prihvaćen ni dodatani spisak povjerilaca, na što su, mali akcionari burno reagovali i bili izbačeni iz sudnice.

Sudija  banjalučkog Privrednog suda Midho Vukelić nas je nezakonito obrisao sa spiska povjerilaca i stavio se na stranu onih koji su preduzeće „Cer“, odnosno Banju Kulaši doveli do stečaja i sad  je za mizernu cijenu hoće kupiti, tvrde mali akcionari nakon pojedinačnog izbacivanja iz sudnice, naglašavajući da će podnijeti tužbu za poništenje odluka donesenih na ovom ročištu.

Mali akcionari kažu da znaju zašto se sve ovo radi.

Traženo je i izuzeće sudije, ali je ono odbijeno, kao i smjena stečajnog upravnika i odgađanje ročišta, ističe Jugović.

Mali akcionari kažu da im, kako navode, zbog ovakvog nezakonitog postupka, niko ne može osporiti ponovni ulazak u banju.

Drugom ispitnom ročištu prethodila je konferencija za medije malih akcionara na Trgu Krajine, gdje je zatraženo, između ostalog, kako se navodi, zaustavljanje kriminalnog prisvajanja 24 odsto kapitala malih akcionara od strane Zepter fonda i kupovini 30 odsto preduzeća „Cer“, koje je „Finhouse group“ kupila 2003. godine, a preko koje je opljačkano, kako tvrdi Jugović, više od 200 miliona maraka stare devizne štednje.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar