Украјинска војска гранатира Луганск

Украјинска војска гранатирала је центар Луганска, а у нападу на руски гранични пункт Новошахтинск, уништени су аутобуски терминал и сједиште царинске службе.

Свијет 03.07.2014 | 15:33
Украјинска војска гранатира Луганск

 

То преносе медији позивајући се на ријечи очевидаца који наводе да је украјинска војска извршила два ваздушна напада на густо насељена цивилна подручја, а власти у Кијеву поручују да су одговориле на гранатирање које су извршиле сепаратистичке снаге, пише Б92.

"Први авион појавио се око 11 часова и погодио центар града, уништивши полицијску станицу, зграду суда и још двије куће. Нећемо знати број жртава све док се рушевине не рашчисте", рекао је шеф локалне администрације Владимир Билоус.

Он је рекао и да је ситуација на мјесту другог напада још гора: деветоро људи је погинуло, а 11 рањено. Међу жртвама је и петогодишња дјевојчица и њен отац, пренијели су руски медији.

РИА Новости подсјећају да у Луганску живи око 15.000 људи, који нису били директно умјешани у борбе између владиних снага и представника самопроглашене Народне Републике Луганск.

Украјинске власти саопштиле су да је у оближњем региону Доњецк, од почетка сукоба на прољеће, погинуло 279 људи, од чега 160 цивила. Подаци за Луганск још нису објављени.

Такође данас, украјинска војска напала је и руски гранични пункт Новошахтинск, у тренутку када су путници пролазили царинску контролу, пренио је Итар-Тасс.

У међувремену, украјински предсједник Петро Порошенко, именовао је генерала Валерија Хелетеја за новог министра одбране, што је парламент прихватио.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxл

03.07.2014 13:40

Путин и Русија гледају? Не бих ја то могао гледати, па макар нуклеарке радиле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

03.07.2014 13:45

То је ко у боксу?Удари једном али прецизно (у слијепочицу,подбрадак или у предио гркљана на врату).Од таквог ударца сви падају.Можда Путин то и чека?Да удари једном али прецизно па "ноцк оут"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.07.2014 20:05

Стварно не знам шта да коментаришем. Видим да Риа новости на свом профилу постављају фотографије некаквих нових ратних оружја али не знам зашто. Ови туку чим стигну, побиће сав руски народ тамо.

ОДГОВОРИТЕ