Ukrajinska vojska granatira Lugansk

Ukrajinska vojska granatirala je centar Luganska, a u napadu na ruski granični punkt Novošahtinsk, uništeni su autobuski terminal i sjedište carinske službe.

Svijet 03.07.2014 | 15:33
Ukrajinska vojska granatira Lugansk

 

To prenose mediji pozivajući se na riječi očevidaca koji navode da je ukrajinska vojska izvršila dva vazdušna napada na gusto naseljena civilna područja, a vlasti u Kijevu poručuju da su odgovorile na granatiranje koje su izvršile separatističke snage, piše B92.

"Prvi avion pojavio se oko 11 časova i pogodio centar grada, uništivši policijsku stanicu, zgradu suda i još dvije kuće. Nećemo znati broj žrtava sve dok se ruševine ne raščiste", rekao je šef lokalne administracije Vladimir Bilous.

On je rekao i da je situacija na mjestu drugog napada još gora: devetoro ljudi je poginulo, a 11 ranjeno. Među žrtvama je i petogodišnja djevojčica i njen otac, prenijeli su ruski mediji.

RIA Novosti podsjećaju da u Lugansku živi oko 15.000 ljudi, koji nisu bili direktno umješani u borbe između vladinih snaga i predstavnika samoproglašene Narodne Republike Lugansk.

Ukrajinske vlasti saopštile su da je u obližnjem regionu Donjeck, od početka sukoba na proljeće, poginulo 279 ljudi, od čega 160 civila. Podaci za Lugansk još nisu objavljeni.

Takođe danas, ukrajinska vojska napala je i ruski granični punkt Novošahtinsk, u trenutku kada su putnici prolazili carinsku kontrolu, prenio je Itar-Tass.

U međuvremenu, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, imenovao je generala Valerija Heleteja za novog ministra odbrane, što je parlament prihvatio.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xxl

03.07.2014 13:40

Putin i Rusija gledaju? Ne bih ja to mogao gledati, pa makar nuklearke radile?

ODGOVORITE
Name

xxl

03.07.2014 13:45

To je ko u boksu?Udari jednom ali precizno (u slijepočicu,podbradak ili u predio grkljana na vratu).Od takvog udarca svi padaju.Možda Putin to i čeka?Da udari jednom ali precizno pa "nock out"?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

03.07.2014 20:05

Stvarno ne znam šta da komentarišem. Vidim da Ria novosti na svom profilu postavljaju fotografije nekakvih novih ratnih oružja ali ne znam zašto. Ovi tuku čim stignu, pobiće sav ruski narod tamo.

ODGOVORITE