Е, мој Енди, како то изгуби?!

Британци су очајни што су у четвртфиналу Вимблдона присуствовали убедљивом поразом свог најбољег играча и браниоца трофеја од "тамо неког" Бугарина Димитрова.

Тенис 03.07.2014 | 12:55
Е, мој Енди, како то изгуби?!

Енди Мареј је на Квинсу уочи Вимблдона већ забринуо Британце јер није играо добро. Елиминисан је у другом мечу од Радека Штепанека и сви су вртели главом, јер то заиста није била добра припрема за трећи гренд слем сезоне, турнир на којем је прошлог јуна освојио титулу и домаћој публици приредио радост коју су чекали пуних 77 година.

Спортисти кажу да је најтеже одбранити трофеј. То се потврдило и у Ендијевом случају. Завршио је учешће у четвртфиналу, где га је зауставио све бољи Григор Димитров (6:1, 7:6, 6:2).

Бранилац трофеја - то више није, што се не догађа први пут, али оно што се Мареју замера је начин на који је испао из трке. Наиме, није се довољно борио, видело се да нешто не штима у његовом "систему". Био је пренервозан, псовао је и био је мрзовољан.

"Много пута сам са тренирао са Марејем и тачно знам како удара лопту када игра најбољи тенис, а како изгледа када не иде све како треба. Знао сам да овога пута није био на највишем нивоу и искористио сам то", рекао је Димитров.

А они који су били близу чули су Мареја да је два пута сочно опсовао. Више пута мрмљао је себи у браду, узвикнуо је и "јеб... умукни", а при резултату 4:2 за противника у трећем сету отело му се и "пет минута пре јеб.... меча", што је указало на то да се нешто крупно догодило током припрема уочи самог четвртфинала.

Без обзира на то да ли је било инцидената или не, уписао је други пораз од Димитрова ове сезоне, након што је Бугарин славио и у Акапулку.

"Свако се труди да буде бољи. А очигледно је да млађи тенисери постају зрелији и константно напредују", истакао је Мареј после пораза, другог шокантног на овогодишњем Вимблдону, након што је дан пре тога првог играча света Рафаела Надала елиминисао анонимни Аустралијанац Ник Киргиос.

Иако су Британци претужни, Мареј не очајава превише, или бар добро глуми.

"Ово није мој најтежи пораз на Вимблдону у каријери. То је онај 2012. у финалу од Роџера Федерера. Чињеница је да сам претходних година овде играо добро, а сада је очигледно разочаравајуће начин на који сам завршио такмичење", додао је пети играч света.

Медији на Острву одмах су кренули са анализом, а као први на удару нашао се тренер, односно Амели Морезмо.

Многи су превртали очима и цоктали када је љубимац нације изабрао Францускињу за тренера, а сада је већ отворено критикују. Наиме тврде да због чега год да је доведена Морезмо, она то није урадила, као и да би Мареј после два лоше одиграна турнира на трави морао озбиљно да размили о наставку сарадње са њом. Неки су отишли много даље и отворено признали да постоје заиста велике шансе да Мареј ускоро крене у потрагу за новим стручњаком са којим ће радити.

Енди, јеси Британце учинио поноснима и срећнима после много много година, али то је било пре 12 месеци. Сада си их разочарао, због чега мораш брзо на поправни...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бранко !!!

04.07.2014 01:05

Ста је оцекивао, Ноле му пустио просли, а сада нема пролаза. Иди куци и одмарај

ОДГОВОРИТЕ