E, moj Endi, kako to izgubi?!

Britanci su očajni što su u četvrtfinalu Vimbldona prisustvovali ubedljivom porazom svog najboljeg igrača i branioca trofeja od "tamo nekog" Bugarina Dimitrova.

Tenis 03.07.2014 | 12:55
E, moj Endi, kako to izgubi?!

Endi Marej je na Kvinsu uoči Vimbldona već zabrinuo Britance jer nije igrao dobro. Eliminisan je u drugom meču od Radeka Štepaneka i svi su vrteli glavom, jer to zaista nije bila dobra priprema za treći grend slem sezone, turnir na kojem je prošlog juna osvojio titulu i domaćoj publici priredio radost koju su čekali punih 77 godina.

Sportisti kažu da je najteže odbraniti trofej. To se potvrdilo i u Endijevom slučaju. Završio je učešće u četvrtfinalu, gde ga je zaustavio sve bolji Grigor Dimitrov (6:1, 7:6, 6:2).

Branilac trofeja - to više nije, što se ne događa prvi put, ali ono što se Mareju zamera je način na koji je ispao iz trke. Naime, nije se dovoljno borio, videlo se da nešto ne štima u njegovom "sistemu". Bio je prenervozan, psovao je i bio je mrzovoljan.

"Mnogo puta sam sa trenirao sa Marejem i tačno znam kako udara loptu kada igra najbolji tenis, a kako izgleda kada ne ide sve kako treba. Znao sam da ovoga puta nije bio na najvišem nivou i iskoristio sam to", rekao je Dimitrov.

A oni koji su bili blizu čuli su Mareja da je dva puta sočno opsovao. Više puta mrmljao je sebi u bradu, uzviknuo je i "jeb... umukni", a pri rezultatu 4:2 za protivnika u trećem setu otelo mu se i "pet minuta pre jeb.... meča", što je ukazalo na to da se nešto krupno dogodilo tokom priprema uoči samog četvrtfinala.

Bez obzira na to da li je bilo incidenata ili ne, upisao je drugi poraz od Dimitrova ove sezone, nakon što je Bugarin slavio i u Akapulku.

"Svako se trudi da bude bolji. A očigledno je da mlađi teniseri postaju zreliji i konstantno napreduju", istakao je Marej posle poraza, drugog šokantnog na ovogodišnjem Vimbldonu, nakon što je dan pre toga prvog igrača sveta Rafaela Nadala eliminisao anonimni Australijanac Nik Kirgios.

Iako su Britanci pretužni, Marej ne očajava previše, ili bar dobro glumi.

"Ovo nije moj najteži poraz na Vimbldonu u karijeri. To je onaj 2012. u finalu od Rodžera Federera. Činjenica je da sam prethodnih godina ovde igrao dobro, a sada je očigledno razočaravajuće način na koji sam završio takmičenje", dodao je peti igrač sveta.

Mediji na Ostrvu odmah su krenuli sa analizom, a kao prvi na udaru našao se trener, odnosno Ameli Morezmo.

Mnogi su prevrtali očima i coktali kada je ljubimac nacije izabrao Francuskinju za trenera, a sada je već otvoreno kritikuju. Naime tvrde da zbog čega god da je dovedena Morezmo, ona to nije uradila, kao i da bi Marej posle dva loše odigrana turnira na travi morao ozbiljno da razmili o nastavku saradnje sa njom. Neki su otišli mnogo dalje i otvoreno priznali da postoje zaista velike šanse da Marej uskoro krene u potragu za novim stručnjakom sa kojim će raditi.

Endi, jesi Britance učinio ponosnima i srećnima posle mnogo mnogo godina, ali to je bilo pre 12 meseci. Sada si ih razočarao, zbog čega moraš brzo na popravni...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Branko !!!

04.07.2014 01:05

Sta je ocekivao, Nole mu pustio prosli, a sada nema prolaza. Idi kuci i odmaraj

ODGOVORITE