Сушић: Никад нисам желео отићи

Сафет Сушић од 30. јуна није селектор репрезентације Босне и Херцеговине, али Папе је спреман да Змајеве води и у наредном квалификационом циклусу.

Фудбал 03.07.2014 | 12:51
Сушић: Никад нисам желео отићи

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине окончала је свој први наступ на Свјетском првенству у Бразилу побједом против Ирана. Нисмо успјели проћи у наредни круг такмичења, али оцјене фудбалских стручњака су да се нисмо обрукали и да смо достојно представили БХ фудбал на смотри најбољих репрезентација свијета. Много се након првенства дискутовало и о судбини Сафета Сушића.

"Нема ништа ново, мислим да нема ни потребе да се о томе пише и прича сваки дан. Ускоро ће се све знати," рекао је Папе и наставио:

"Ја никада нисам изразио жељу да одем и рекао да одлазим. Наравно да сам спреман да водим репрезентацију и у квалификацијама за Европско првенство," рекао је Сушић.

Поједини медији након утакмице са Нигеријом, махом они који нису ни били у Бразилу пренијели су информацију да је дошло до сукоба између појединих репрезентативаца у свлачионици нашег националног тима.

"Ништа није било, апсолутно ништа се није десило. Однос између играча био је заиста на врхунском нивоу. Не знам одакле долазе такве информације. Нити један, ни најмањи инцидент се није десио," категоричан је био Сушић.

Уколико остане на мјесту селектора Сушић неће правити велике промјене у нашем националном тиму. Папе сматра како би подмлађивање екипе био превелик луксуз за нашу репрезентацију, те да би се тим потезом жртвовале квалификације.

"Када би подмладили репрезентацију то би значило да смо спремни жртвовати квалификације за Европско првенство. Квалификације почињу за два мјесеца и очекују нас изузетно тешке утакмице на самом почетку квалификација. Прва утакмица и није толико тешка, а потом играмо са Белгијом, Велсом и Израелом. Ми нисмо репрезентација која може отписати неке старије играче. Ко год буде селектор мораће позвати најбоље играче," рекао је Сушић.

Свјетско првенство ушло је у саму завршницу. Очекује нас још осам утакмица, а Сушић истиче како прати дешавања на смотри најбољих репрезентација свијета.

"Наравно да пратим, све су то неизвјесне утакмице. Свака екипа која се добро брани и добро затвори прилазе свом голу има шансе да избори продужетке. Многи фаворити су елиминисани, али остало је ту још много добрих репрезентација. Пет изузетно квалитетних екипа је остало у игри, а по мени главни фаворити су Бразил, Аргентина, Француска, Холандија и Њемачка," рекао је Сушић.

Сушић истиче како се ни репрезентација Колумбије не смије отписати, те да су изабраници Хосеа Пекермана показали да могу играти и са најбољим.

"Мислим да могу изненадити и отићи до краја, али не сврставам их мећу највеће фаворите. То је репрезентација која игра одлично већ неколико година. Не би било изненађење да направе велики резултат," рекао је Сушић.

Сушић није био једини селектор из Босне и Херцеговине на Свјетском првенству. Велики резултат са репрезентацијом Алжира направио је и Вахид Халилхоџић.

"Мислим да су остварили велики успјех на Свјетском првенству, те да је за тај резултат најзаслужнији Ваха. Играли смо са њима прије двије године и то је данас једна потпуно другачија репрезентација и ту се види Вахин рад. Одлично су се држали у сусрету са Њемачком и штета је што нису побиједили. Имали су своје прилике и у том сусрету," рекао је за крај Сушић.

Коментари / 0

Оставите коментар