Почело потписивање уговора по “ваучер моделу”

У Подручној привредној комори Бијељина почело је потписивање првог контингента уговора по "ваучер моделу" између привредника и Фонда солидарности за обнову Републике Српске, док се у Добоју почетак потписивања очекује у току дана, потврђено је у Привредној комори Републике Српске.

Република Српска 03.07.2014 | 13:03
Почело потписивање уговора по “ваучер моделу”

Портпарол Привредне коморе Владимир Благојевић рекао је да ће уговори између привредника бањалучке регије и Фонда солидарности бити потписани сутра у Подручној привредној комори Бањалука.

Он је навео да је јуче стигла прва трећина уговора и да је за Подручну привредну комору Бањалука распоређено 34, а подручне привредне коморе у Бијељини и Добоју по 16 уговора.

Благојевић каже да су у Подручној привредној комори Бијељина потписана већ четири уговора.

"Уговори су још јуче достављени привредницима са листе да би се одлучили да ли ће потписати", рекао је Благојевић.

Уговорима је дефинисано да ће се плаћање из Фонда привредним субјектима обавити у шест мјесечних рата након два мјесеца грејс периода.

За учешће у такозваном "ваучер моделу" могла су се пријавити сва домаћа привредна друштва, а образац за пријаву и листа робе и услуга које могу бити предмет набавке налази се на интернет-страници Привредне коморе Републике Српске - www.коморарс.ба.

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

приједор

03.07.2014 16:52

Влада је одбила све корекције уговора од стране привредника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

03.07.2014 20:59

Како це ово бити лов у мутном...не смијем ни замислити... Зао ми је људи који су страдали јер би се могло лако заврсити на овим вауцерима... Добио си и не трази висе...јер нема... Туга велика ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

анализа

04.07.2014 00:30

Првом комсији страдо подрум стета 7000 добио 5000. Другом све сто има стета 700.000 добио и он 5000. Праведно. Влада сакупила за вауцере 200 предузеца, подјелили картице и курти и мурти (пред изборе нема ниста боље од давања нецег сто само ти мозес послије избора и да реализујес ако си власт купис унапријед хиљаде гласаца) и поцела куповина. 20 кумовских предузеца први у реду за наплату од солидарног пореза осталих 180 цекају и због непланираних цекања прво остану без обртног капитала и роба на залихама а онда се све сруси цекајуци иаплату. Ако тако буде бице супер фасизму СНСД народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

04.07.2014 06:37

Јадни људи, који су страдали у поплавама!

ОДГОВОРИТЕ