Počelo potpisivanje ugovora po “vaučer modelu”

U Područnoj privrednoj komori Bijeljina počelo je potpisivanje prvog kontingenta ugovora po "vaučer modelu" između privrednika i Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, dok se u Doboju početak potpisivanja očekuje u toku dana, potvrđeno je u Privrednoj komori Republike Srpske.

Republika Srpska 03.07.2014 | 13:03
Počelo potpisivanje ugovora po “vaučer modelu”

Portparol Privredne komore Vladimir Blagojević rekao je da će ugovori između privrednika banjalučke regije i Fonda solidarnosti biti potpisani sutra u Područnoj privrednoj komori Banjaluka.

On je naveo da je juče stigla prva trećina ugovora i da je za Područnu privrednu komoru Banjaluka raspoređeno 34, a područne privredne komore u Bijeljini i Doboju po 16 ugovora.

Blagojević kaže da su u Područnoj privrednoj komori Bijeljina potpisana već četiri ugovora.

"Ugovori su još juče dostavljeni privrednicima sa liste da bi se odlučili da li će potpisati", rekao je Blagojević.

Ugovorima je definisano da će se plaćanje iz Fonda privrednim subjektima obaviti u šest mjesečnih rata nakon dva mjeseca grejs perioda.

Za učešće u takozvanom "vaučer modelu" mogla su se prijaviti sva domaća privredna društva, a obrazac za prijavu i lista robe i usluga koje mogu biti predmet nabavke nalazi se na internet-stranici Privredne komore Republike Srpske - www.komorars.ba.

Izvor: SRNA

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

prijedor

03.07.2014 16:52

Vlada je odbila sve korekcije ugovora od strane privrednika.

ODGOVORITE
Name

sudex

03.07.2014 20:59

Kako ce ovo biti lov u mutnom...ne smijem ni zamisliti... Zao mi je ljudi koji su stradali jer bi se moglo lako zavrsiti na ovim vaucerima... Dobio si i ne trazi vise...jer nema... Tuga velika ...

ODGOVORITE
Name

analiza

04.07.2014 00:30

Prvom komsiji strado podrum steta 7000 dobio 5000. Drugom sve sto ima steta 700.000 dobio i on 5000. Pravedno. Vlada sakupila za vaucere 200 preduzeca, podjelili kartice i kurti i murti (pred izbore nema nista bolje od davanja neceg sto samo ti mozes poslije izbora i da realizujes ako si vlast kupis unaprijed hiljade glasaca) i pocela kupovina. 20 kumovskih preduzeca prvi u redu za naplatu od solidarnog poreza ostalih 180 cekaju i zbog neplaniranih cekanja prvo ostanu bez obrtnog kapitala i roba na zalihama a onda se sve srusi cekajuci iaplatu. Ako tako bude bice super fasizmu SNSD narodu!

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

04.07.2014 06:37

Jadni ljudi, koji su stradali u poplavama!

ODGOVORITE