Зубац на храну и пиће потрошио 30.074 КМ

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) прошле је године утрошила више од 200.000 марака за смјештај Јединице за специјалну подршку у Источном Сарајеву, иако има изграђен објекат вриједан више до 25 милиона марака, јавља бх. новинска агенција Патриа (НАП).

Босна и Херцеговина 03.07.2014 | 12:12
Зубац на храну и пиће потрошио 30.074 КМ

Ревизори су провјерама у пословању ове агенције у прошлој години утврдили да се за смјештај специјалне јединице плаћа мјесечни закуп простора од 1117 м2, и то у износу од 17.058 КМ мјесечно. Није појашњено због чега се плаћа додатни закуп, када је СИПА смјештена у новоизграђени објекат за чију изградњу је из буџета издвојено више од 25 милиона марака.

Претходно је планирано да се за изградњу сједишта СИПА-е у Лукавици издвоји 18 милиона КМ, међутим током година износ вриједности радова је стално растао, а само прошле године је извођачу радова фирми Интеграл Инжињеринг исплаћено скоро милион КМ за вансудску нагодбу.

Ревизори су упркос укупној позитивној оцјени, изнијели низ замјерки на рад руководства, а посебно у погледу трошкова репрезентације за коју је утрошено 63.606 КМ. Чак половина, 30.074 КМ, од тога је утрошено на екстерну репрезентацију у угоститељским објектима.

- Анализом трошкова уочили смо да су често као повод наведени радни састанци са другим полицијским агенцијама БиХ, за које су трошкови реализовани у угоститељским објектима. На основу тако
наведених образложења не може се потврдити да су настали у сврху која је уобичајена за реализацију наведених издатака или су у функцији промоције Агенције и њене улоге у друштву – навели су ревизори.

Истакнуто је да су за интерну репрезентацију у сједишту Агенције руководиоци утрошили 13.325 КМ.

- Мада се појединачна потрошња креће у дозвољеним лимитима и врши се мјесечно праћење, утврдили смо да такође недостају образложења о поводу настанка трошка, те се може закључити да се трошкови односе на свакодневно кориштење напитака који се не могу подвести под репрезентацију – закључено је у извјештају.

Извор:Агенција Патриа

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мој став

03.07.2014 11:01

А сигурно има топли оброк! Полицајац узме "Аргету" и кифлу, а директор репрезентацију па право у ресторан.Има се, може се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

03.07.2014 11:10

Уобичајена слика раскалашеног понашања у институцијама БиХ.Много је објеката у БиХ у приватном власништву-страначких тајкуна, који су под закупом институција,па и објекат у којем је смјештена СЈ СИПА.Познато је да је наводни власник поменутог објекта близак СДС-у.Иначе објекат је првобитно био дискотека и изграђен је од материјала донираног од Владе Србије за изградњу тадашњег Српског Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

03.07.2014 11:23

Људи се понасају као да је то њихово све. Од њихове бахатости и усиљености се не мозе зивјети висе. У дрзавним институцијама је исто као да радис код приватника, јер су на свим руководним мјестима полтрони и подобници који проводе мобинг у свим институцијама. Надам се да це доци до смјене власти и да це се смијенити сав руководни кадар у свим институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СумњивиСрбин

03.07.2014 11:23

Ко сумња да ово није у реду: 1. Плаћа се закуп простора иако постоји нов објекат, 2. Објекат коштао седам милиона више, 3. Објекат градио Интеграл, 4. Итеграл добио одштету (!) од миллион КМ иако је "током година износ вриједности радова стално растао", 5. "Радни састанци са другим полицијским агенцијама БиХ" се одржавају "у угоститељским објектима" (!) (ТОЛИКО ЗА САДА!)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

03.07.2014 12:47

Нема ста док градјани муку муце са поплавама они дзетсетају по ресторанима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

03.07.2014 13:41

ЗАШТО НИЈЕ ОБЈАВЉЕНО КОМЕ СЕ ПЛАЋА ЗА ЗАКУП, У ЧИЈЕМ ЈЕ ВЛАСНИШТВУ ПРОСТОР?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.07.2014 16:29

ВИ СТЕ ЧУЛИ КОМЕНТАРЕ ЉУДИ ИЗ ТРЕБИЊА ,ОТКАД ЈЕ ЗУБАЦ ОТИШО У САРАЈАВО У ТРЕБИЊУ ВИШЕ НЕМА КРИМИНАЛА!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

опел астра

03.07.2014 19:06

Па и у Требињу је исто радио, полицајци су јели кифле, а Зубац је слао своје полицајце по доручак ручак и вечеру у ресторан Платани, и то са сл. возилом су све обављали. Колика је Зупчева бахатост показива и његово стално паркирање сл. БМW СИП-е у центру града испод Платана на средини улице и нико му несмије написати казну, а обични смртници немогу да паркирају пет минута одмах иде налог за брисач...

ОДГОВОРИТЕ