Черек продаје туђе ресторане

Против бившег начелника општине Брод Милована Черека Криминалистичка полиција Центра јавне безбједности Добој поднијела је извјештај добојском Окружном тужилаштву због сумње да је злоупотребом овлашћења у привреди остварио противправну имовинску корист од 52.000 марака за АД "Хотел Сава", чији је био директор.

Република Српска 03.07.2014 | 08:25
Черек продаје туђе ресторане

Он је осумњичен да је као одговорно лице у Акционарском друштву "Хотел Сава" у Броду током 2004. године закључио уговор о купопродаји пословног простора површине 93,69 метара квадратних гдје је био ресторан "Шаран". Тај простор је прије приватизације користило Основно државно предузеће "Хотел Сава", а које након трансформације државног капитала није уврштено у имовину Акционарског друштва.

- Истим уговором продата је и тераса од 150 метара квадратних испред пословног простора коју је прије приватизације такође користило Основно државно предузеће, а након приватизације било је у закупу Акционарског друштва и у посједу је општине Брод - појаснио је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, Черек је на овај начин за АД "Хотел Сава" прибавио противправну имовинску корист у износу од 52.000 марака.

Према незваничним информацијама, Черек је у том периоду био директор АД "Хотел Сава", а ради се о простору ресторана "Шаран", који је користио хотел, а који се налази испред хотела.

- Черек је у вријеме када је продавао тај ресторан морао знати да простор није у власништву хотела, с обзиром на функцију коју је обављао. Међутим, њему то није сметало и простор је ипак продао, а новац је стављен на располагање хотелу - рекао је поменути извор.

Он је додао да је исти случај и са терасом хотела и да је на овај начин оштећена особа којој је он продао поменути пословни простор. "Хотел Сава" сада не ради и налази се у стечају.

Черек је октобру прошле године правоснажно осуђен у Врховном суду Републике Српске на три године и осам мјесеци затвора и новчану казну од 24.000 марака због примања мита и противзаконитог посредовања на основу чега је прибавио 136.000 марака.

Тада му је изречена и мјера забране обављања јавне функције од пет година од дана правоснажности пресуде.

Черек је био обавезан и да врати 122.500 марака које је незаконито стекао кривичним дјелима.

Према наводима у правоснажној пресуди, Милован Черек је узео 126.000 марака мита од предузећа "2Д Живковић" из Дервенте како би ова фирма добила посао на тендеру за изградњу "Аква парка" у Броду.

Осим тога, он је од директора и власника "Лимикома" Миливоја Шормаза примио 10.000 марака како би омогућио да предузећу "Градска топлана" Брод одобри исплату дијела доспјелих дуговања том предузећу.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гиоргије

03.07.2014 06:56

Све лопов до лопова ,како смо уопсте јос зиви? Овдје нормалан или постен нема ста да трази. Узас

ОДГОВОРИТЕ
Name

келе

03.07.2014 10:00

Па то је било прије 10 година а осим тога паре није узео себи у џеп.Не браним га ,али чим су га начели ранијом пријавом сад му копају и шта је радио док је био у забавишту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а остали

03.07.2014 12:20

испаде да нико није лопов у овој сретној земљи осим пар социјалиста.церек љубојевиц.само њих пред сваке изборе хапсе.остали ко сузе цисти.не знам засто ђокиц ово дозвољава и сути.?само његова партија испаста, а лопова има колико хоцес,много крупнијих и вецих.ово је ситница,а цовјек је дао предузецу а не себи?крупне рибе и даље плове и гутају.памет у главу

ОДГОВОРИТЕ