На некретнинама остварили велике зараде

Највећу зараду у прошлој години у Републици Српској остварио је један Бањалучанин који је Пореској управи Српске пријавио да је од закупа остварио приход од 7,2 милиона КМ.

Република Српска 03.07.2014 | 08:10
На некретнинама остварили велике зараде

Из листе Пореске управе Српске достављене Срни, у којој је наведено 10 највећих износа пријављеног опорезивог дохотка у прошлој години, види се да су прошле године највеће приходе остварили обвезници који се баве издавањем некретнина и самосталном дјелатношћу.

На тој листи четири обвезника остварила су високе приходе издавањем имовине под закуп, исто толико обвезника високе приходе остварило је бавећи се самосталном дјелатношћу, док су два обвезника до високих прихода дошла капиталним добитком.

На другом мјесту по висини дохотка који је пријавио Пореској управи налази се обвезник из Бањалуке са годишњим приходом од 3,72 милиона КМ.

Слиједи га обвезник из Челинца, који се баве самосталном дјелатношћу, а остварио је приход од 2,5 милиона КМ.

На четвртом мјесту на листи налази се обвезник из Бањалуке који је лани од закупа остварио доходак од 2,26 милиона КМ.

На петом и шестом мјесту су обвезници из Добоја и Бијељине који су прошле године остварили дохотке од по 1,8 односно 1,3 милиона КМ, а иза њих је Бањалучанин који је, капиталним добитком, зарадио 1,17 милиона КМ.

На зачељу листе су два обвезника из Бијељине и пет из Бањалуке и један из Дервенте, чији су дохоци лани износили нешто мање од милион КМ.

У Пореској управи Српске истакли су да су порески обвезници, физичка лица која су у пореској години остварила доходак од личних примања, самосталне дјелатности, ауторских права, права сродних ауторском праву и права индустријске својине, капитала, односно доходак од издавања у закуп или подзакуп покретне и непокретне имовине, дивиденди и удјела у добити, те капиталних добитака, били дужни да до 31. марта ове године поднесу годишњу пореску пријаву за порез на доходак.

У Пореској управи су истакли да годишњу пријаву за порез на доходак нису дужна поднијети физичка лица која су у пореској години остварила само доходак од личних примања из радног односа.

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бањалука

03.07.2014 07:15

Није овај из Бања Луке него из Мркоњића, иначе близак властима. Није битно колико сад зарадјује него како је дошао до пара да купи просторе. А то нећете сазнати ако опет будете гласали за лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

03.07.2014 07:50

Све је узалуд,јер је Република Српска потрошена до краја, задужена преко максимума, покрадена , опљачкана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

03.07.2014 09:43

Издавање локала функционише овако. Ја(Влада) теби продам објекте (државно власништво) буд зашто, а ти мени (Влади) издајеш те исте објекте за огромне паре. Творац формуле Баја Монструм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.07.2014 21:47

Бајини кумови

ОДГОВОРИТЕ