Na nekretninama ostvarili velike zarade

Najveću zaradu u prošloj godini u Republici Srpskoj ostvario je jedan Banjalučanin koji je Poreskoj upravi Srpske prijavio da je od zakupa ostvario prihod od 7,2 miliona KM.

Republika Srpska 03.07.2014 | 08:10
Na nekretninama ostvarili velike zarade

Iz liste Poreske uprave Srpske dostavljene Srni, u kojoj je navedeno 10 najvećih iznosa prijavljenog oporezivog dohotka u prošloj godini, vidi se da su prošle godine najveće prihode ostvarili obveznici koji se bave izdavanjem nekretnina i samostalnom djelatnošću.

Na toj listi četiri obveznika ostvarila su visoke prihode izdavanjem imovine pod zakup, isto toliko obveznika visoke prihode ostvarilo je baveći se samostalnom djelatnošću, dok su dva obveznika do visokih prihoda došla kapitalnim dobitkom.

Na drugom mjestu po visini dohotka koji je prijavio Poreskoj upravi nalazi se obveznik iz Banjaluke sa godišnjim prihodom od 3,72 miliona KM.

Slijedi ga obveznik iz Čelinca, koji se bave samostalnom djelatnošću, a ostvario je prihod od 2,5 miliona KM.

Na četvrtom mjestu na listi nalazi se obveznik iz Banjaluke koji je lani od zakupa ostvario dohodak od 2,26 miliona KM.

Na petom i šestom mjestu su obveznici iz Doboja i Bijeljine koji su prošle godine ostvarili dohotke od po 1,8 odnosno 1,3 miliona KM, a iza njih je Banjalučanin koji je, kapitalnim dobitkom, zaradio 1,17 miliona KM.

Na začelju liste su dva obveznika iz Bijeljine i pet iz Banjaluke i jedan iz Dervente, čiji su dohoci lani iznosili nešto manje od milion KM.

U Poreskoj upravi Srpske istakli su da su poreski obveznici, fizička lica koja su u poreskoj godini ostvarila dohodak od ličnih primanja, samostalne djelatnosti, autorskih prava, prava srodnih autorskom pravu i prava industrijske svojine, kapitala, odnosno dohodak od izdavanja u zakup ili podzakup pokretne i nepokretne imovine, dividendi i udjela u dobiti, te kapitalnih dobitaka, bili dužni da do 31. marta ove godine podnesu godišnju poresku prijavu za porez na dohodak.

U Poreskoj upravi su istakli da godišnju prijavu za porez na dohodak nisu dužna podnijeti fizička lica koja su u poreskoj godini ostvarila samo dohodak od ličnih primanja iz radnog odnosa.

Izvor: SRNA

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

banjaluka

03.07.2014 09:15

Nije ovaj iz Banja Luke nego iz Mrkonjića, inače blizak vlastima. Nije bitno koliko sad zaradjuje nego kako je došao do para da kupi prostore. A to nećete saznati ako opet budete glasali za lopove.

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

03.07.2014 09:50

Sve je uzalud,jer je Republika Srpska potrošena do kraja, zadužena preko maksimuma, pokradena , opljačkana...

ODGOVORITE
Name

laki

03.07.2014 11:43

Izdavanje lokala funkcioniše ovako. Ja(Vlada) tebi prodam objekte (državno vlasništvo) bud zašto, a ti meni (Vladi) izdaješ te iste objekte za ogromne pare. Tvorac formule Baja Monstrum.

ODGOVORITE
Name

Miki

03.07.2014 23:47

Bajini kumovi

ODGOVORITE