Посланике посвађала одлука о задужењу

Расправу у Народној скупштини Републике Српске о одлуци о задужењу за опоравак од поплава вечерас су обиљежиле оштре оптужбе владајуће странке и опозиције.

Република Српска 02.07.2014 | 21:03
Посланике посвађала одлука о задужењу

Одступајући од теме парламентарци су се међусобно вербално сукобљавали о томе шта је ко радио у претходном периоду, као и ко је одговоран за поплаве у Републици Српској и како се ко понашао у том периоду.

Ипак, посланици опозиције су најавили да ће подржали ову одлуку о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци - Међународној асоцијацији за развој по хитном пројекту опоравка од поплава, али и упозорили да је требала раније бити усвојена.

Сматрају и да је власт у Републици Српској одговорна јер су потребна финансијска средства била на чекању, иако се знало да треба ријешити проблеме с насипима за одбрану од поплава.

Спорно им је да у одлуци није наведено ко ће и како трошити ове кредите.

Међутим, посланици СНСД-а и Министарства финансија тврде да су сви детаљи о овој одлуци о задужењу познати, јер се о томе разговарало и прије три године.

Током послијеподневног рада посланици парламента Српске су разматрали и годишњи извјештај о резултатима активности институције Омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине, као и извјештај о појавама дискриминације у Босни и Херцеговини за 2013. годину.

У том документу су мобинг, као посебан облик дискриминације на радном мјесту, те жалбе на дискриминацију на основу националног или социјалног поријекла, етничке припадности, друштвеног положаја и пола, те на основу образовања, најчешћи разлози због којих су се грађани јављали институцији Омбудсмена за људска права БиХ.

Размотрен је и извјештај Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2013.

Парламент је вечерас наставио рад и након 20 часова, будући да су преостале само још двије тачке за расправу.

Коментари / 0

Оставите коментар