Poslanike posvađala odluka o zaduženju

Raspravu u Narodnoj skupštini Republike Srpske o odluci o zaduženju za oporavak od poplava večeras su obilježile oštre optužbe vladajuće stranke i opozicije.

Republika Srpska 02.07.2014 | 21:03
Poslanike posvađala odluka o zaduženju

Odstupajući od teme parlamentarci su se međusobno verbalno sukobljavali o tome šta je ko radio u prethodnom periodu, kao i ko je odgovoran za poplave u Republici Srpskoj i kako se ko ponašao u tom periodu.

Ipak, poslanici opozicije su najavili da će podržali ovu odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj asocijaciji za razvoj po hitnom projektu oporavka od poplava, ali i upozorili da je trebala ranije biti usvojena.

Smatraju i da je vlast u Republici Srpskoj odgovorna jer su potrebna finansijska sredstva bila na čekanju, iako se znalo da treba riješiti probleme s nasipima za odbranu od poplava.

Sporno im je da u odluci nije navedeno ko će i kako trošiti ove kredite.

Međutim, poslanici SNSD-a i Ministarstva finansija tvrde da su svi detalji o ovoj odluci o zaduženju poznati, jer se o tome razgovaralo i prije tri godine.

Tokom poslijepodnevnog rada poslanici parlamenta Srpske su razmatrali i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, kao i izvještaj o pojavama diskriminacije u Bosni i Hercegovini za 2013. godinu.

U tom dokumentu su mobing, kao poseban oblik diskriminacije na radnom mjestu, te žalbe na diskriminaciju na osnovu nacionalnog ili socijalnog porijekla, etničke pripadnosti, društvenog položaja i pola, te na osnovu obrazovanja, najčešći razlozi zbog kojih su se građani javljali instituciji Ombudsmena za ljudska prava BiH.

Razmotren je i izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2013.

Parlament je večeras nastavio rad i nakon 20 časova, budući da su preostale samo još dvije tačke za raspravu.

Komentari / 0

Ostavite komentar