Ко ће бити селектор БиХ?

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине од јуче је и званично без селектора. Наиме, досадашњем селектору Сафету Сушићу истекао је уговор, а већ се почело спекулисати са именом његовог насљедника.

Фудбал 02.07.2014 | 20:28
Ко ће бити селектор БиХ?

С фудбалском репрезентацијом Босне и Херцеговине повезују се бројна тренерска имена, а није искључено да на клупи нашег националног тима остане и Сафет Сушић, који је Змајеве доста добро водио кроз квалификације, но на Мундијалу није оставио дубљи траг.

Са Сушићем ће бити обављени разговори, што не значи да ће популарни Папе остати на клупи нашег националног тима. Истина, Сушић има подршку одређеног броја чланова Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ, али исто тако има и оних који нису за његово останак.

Много тога ће завистити и од чланова Извршног одбора који долазе из Републике Српске, који према нашим информацијама не желе вршити "пресинг", односно како сазнајемо из извора блиских Фудбалском савезу Републике Српске, чланови фудбалске владе из РС ће сачекати да се сами врх Савеза огласи по том питању.

Спекулација је много, но из Извора блиских Савезу сазнали смо да уз досадашњег селектора тренутно најбоље котирају Душко Бајевић и Мехмед Баждаревић. Међутим, то није све, односно није немогуће да репрезентацију преузме и стручњак из иностранства, а сасвим је извјесно да ће многобројни менаџери преко својих веза на селекторску функцију покушати инсталирати "свог играча".

На крају треба додати да се и некадашњи селектор Фарук Хаџибегић спомиње као један од кандидата за селекторску позицију, а наши извори тврде да се као кандидат спомиње и легендарни босанскохерцеговачки репрезентативац Сергеј Барбарез, но исто тако смо сазнали да су његови изгледи за преузимање Змајева од свих набројаних далеко најслабији.

Времена је мало, квалификације за Европско првенство су пред вратима, а тога су свјесни и у Фудбалском савезу БиХ, тако да ће до половине овог мјесеца бити изабран селектор нашег националног тима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

реалан

02.07.2014 18:45

Као сто произилази из горе наведеног текста, најбоља солуција би била да Сусиц одради наредне квалификације за ЕП, јер је то његов максимум, а за несто озбиљније да то преузме принц са Неретве Бајевиц.

ОДГОВОРИТЕ