Ko će biti selektor BiH?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od juče je i zvanično bez selektora. Naime, dosadašnjem selektoru Safetu Sušiću istekao je ugovor, a već se počelo spekulisati sa imenom njegovog nasljednika.

Fudbal 02.07.2014 | 20:28
Ko će biti selektor BiH?

S fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine povezuju se brojna trenerska imena, a nije isključeno da na klupi našeg nacionalnog tima ostane i Safet Sušić, koji je Zmajeve dosta dobro vodio kroz kvalifikacije, no na Mundijalu nije ostavio dublji trag.

Sa Sušićem će biti obavljeni razgovori, što ne znači da će popularni Pape ostati na klupi našeg nacionalnog tima. Istina, Sušić ima podršku određenog broja članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, ali isto tako ima i onih koji nisu za njegovo ostanak.

Mnogo toga će zavistiti i od članova Izvršnog odbora koji dolaze iz Republike Srpske, koji prema našim informacijama ne žele vršiti "presing", odnosno kako saznajemo iz izvora bliskih Fudbalskom savezu Republike Srpske, članovi fudbalske vlade iz RS će sačekati da se sami vrh Saveza oglasi po tom pitanju.

Spekulacija je mnogo, no iz Izvora bliskih Savezu saznali smo da uz dosadašnjeg selektora trenutno najbolje kotiraju Duško Bajević i Mehmed Baždarević. Međutim, to nije sve, odnosno nije nemoguće da reprezentaciju preuzme i stručnjak iz inostranstva, a sasvim je izvjesno da će mnogobrojni menadžeri preko svojih veza na selektorsku funkciju pokušati instalirati "svog igrača".

Na kraju treba dodati da se i nekadašnji selektor Faruk Hadžibegić spominje kao jedan od kandidata za selektorsku poziciju, a naši izvori tvrde da se kao kandidat spominje i legendarni bosanskohercegovački reprezentativac Sergej Barbarez, no isto tako smo saznali da su njegovi izgledi za preuzimanje Zmajeva od svih nabrojanih daleko najslabiji.

Vremena je malo, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su pred vratima, a toga su svjesni i u Fudbalskom savezu BiH, tako da će do polovine ovog mjeseca biti izabran selektor našeg nacionalnog tima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

realan

02.07.2014 18:45

Kao sto proizilazi iz gore navedenog teksta, najbolja solucija bi bila da Susic odradi naredne kvalifikacije za EP, jer je to njegov maksimum, a za nesto ozbiljnije da to preuzme princ sa Neretve Bajevic.

ODGOVORITE