Тим Хауард постао рекордер СП-а!

Бриљантни амерички голман Тим Хауард у мечу против Белгије одбранио је све осим чувене коментаторске фразе да је “статистика као бикини” односно да много открива, а ништа не показује. Тридесетпетогодишњи чувар мреже одушевио је парадама чак и Белгијанце, а статистика је показала да је оборио рекорд у броју одбрана на једном мечу на Мундијалу.

Фудбал 02.07.2014 | 19:41
Тим Хауард постао рекордер СП-а!

Хауард је са чак 16 интервенција оборио рекорд Перуанца Рамона Кироге који је давне 1966. године имао 13 одбрана против Холандије на Светском првенству у Енглеској. Такође, на овом Светском првенству тренутно има највише одбрана - укупно 27.

Британски медији преносе да је Хауард имао спектакуларан наступ налик Силвестеру Сталонеу у филму “Бег у победу” из 1981. године.

Тек седамнаести од укупно 39 шутева Белгијанаца је затресао мрежу америчког гола, а иако су “црвени ђаволи” прошли у четвртфинале име Тима Хаурда остаће уписано у историју.

Стрелац другог гола Ромелу Лукаку је био толико фасциниран одбранама свог саиграча из Евертона да му је и јавно честитао.

Дивок Ориђи је покушао три пута, Еден Азар двапут, чак је и леви бек Јан Вертонген у неколико ситуација претио, али је Хаурд био несавладив. Приликом одбрана користио је и ноге и груди.

Успех Хауарда је још већи ако се зна да од рођења болује од Туретеовог поремећаја којиег прате вишеструки моторички и вокални тикови.

Коментари / 0

Оставите коментар