Tim Hauard postao rekorder SP-a!

Briljantni američki golman Tim Hauard u meču protiv Belgije odbranio je sve osim čuvene komentatorske fraze da je “statistika kao bikini” odnosno da mnogo otkriva, a ništa ne pokazuje. Tridesetpetogodišnji čuvar mreže oduševio je paradama čak i Belgijance, a statistika je pokazala da je oborio rekord u broju odbrana na jednom meču na Mundijalu.

Fudbal 02.07.2014 | 19:41
Tim Hauard postao rekorder SP-a!

Hauard je sa čak 16 intervencija oborio rekord Peruanca Ramona Kiroge koji je davne 1966. godine imao 13 odbrana protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Engleskoj. Takođe, na ovom Svetskom prvenstvu trenutno ima najviše odbrana - ukupno 27.

Britanski mediji prenose da je Hauard imao spektakularan nastup nalik Silvesteru Staloneu u filmu “Beg u pobedu” iz 1981. godine.

Tek sedamnaesti od ukupno 39 šuteva Belgijanaca je zatresao mrežu američkog gola, a iako su “crveni đavoli” prošli u četvrtfinale ime Tima Haurda ostaće upisano u istoriju.

Strelac drugog gola Romelu Lukaku je bio toliko fasciniran odbranama svog saigrača iz Evertona da mu je i javno čestitao.

Divok Oriđi je pokušao tri puta, Eden Azar dvaput, čak je i levi bek Jan Vertongen u nekoliko situacija pretio, ali je Haurd bio nesavladiv. Prilikom odbrana koristio je i noge i grudi.

Uspeh Hauarda je još veći ako se zna da od rođenja boluje od Tureteovog poremećaja kojieg prate višestruki motorički i vokalni tikovi.

Komentari / 0

Ostavite komentar