Звезда хоће и Партизанову "децу"!

На листи играча које ће Црвена звезда покушати да доведе овог лета налазе се и двојица младих фудбалера из Суперлиге који су прошли школу црно-белих и играли за Телеоптик. Ипак, приоритет је Луковић, а на радару и Калуђеровић.

Фудбал 02.07.2014 | 19:28
Звезда хоће и Партизанову "децу"!

Крилни нападач Ненад Гаврић, дојучерашњи играч Напретка из Крушевца, прво је појачање ФК Црвена звезда за сезону 2014/15.

Он не само да неће бити последњи, већ највероватније неће бити ни последњи играч Напретка који ће доћи на "Маракану".

Из извора блиских црвено-белима сазнаје се да ће в. д. генералног секретара Звезде, Звездан Терзић, који је од прошлог понедељка преузео и ингеренције спортског директора, разговарати са Крушевљанима око још тројице играча. Међутим, како сада ствари стоје, због нагомиланих финансијских проблема у којима се налази Црвена звезда, мало је вероватно да ће тренер Ненад Лалатовић добити нова појачања до петка, односно одласка на прву фазу припрема.

Разговори око трансфера тројице играча које је Лалатовић тренирао овог пролећа, трајаће наредних дана. Конкретно, ради се о нападачу Николи Трујићу (22), који је прошао Партизанову школу и играо за Телеоптик, десном беку Милошу Цветковићу (24), који је играо за Земун, Рад и Хајдук из Куле, пре доласка у Напредак и 19-годишњем дефанзивном везисти Обенгу Регану из Гане, који за Напредак игра од 2012. године.

Њих тројица, за разлику од Гаврића, имају важеће уговоре са Напретком.

Поред трија из Крушевца, Лалатовић би радо волео да види и тројицу играча из ОФК Београда, који су попут "чарапана" и млади и потенцијално вредни на тржишту фудбалера, што се уклапа у визију око које су се сложили Терзић и потпредседник клуба Славиша Кокеза. Штопер Богдан Планић (22) биће прва опција Црвене звезде уколико поодмалки преговори са искусним Александром Луковићем (контакти су у току) не буду завршени његовим повратком у Љутице Богдана.

Од раније је познато да су 20-годишњи офанзивни везиста Александар Чаврић и 19-годишњи дриблер Дејан Дражић, који је попут Трујића прошао школу Партизана, интересантни новом шампиону Србије. То је био случај и док је у клубу био Драган Џајић, а Кокеза је конкретно желео Чаврића да доведе и у претходном прелазном року.

Потврђено је већ да је бивши нападач Звезде, Андрија Калуђеровић (26), потенцијално решење у нападу, с обзиром на то да је Драган Мрђа већ отишао, а Абиола Дауда извесно бивши играч клуба. У Љутице Богдана знају шта би Калуђеровић могао да донесе клубу, јер је за сезону и по на "Маракани" постигао 30 голова на 55 утакмица.

Он би, уз искусног Ђорђа Ракића и перспективног Луку Јовића, могао да одговори на сва искушења која доноси Суперлига. Име Николе Жигића ретко ко више помиње на стадиону.

Звезда, која би ускоро морала да почне да сервисира дугове које има и који према Терзићевим речима износе седам милиона евра (како би се клуб уопште такмичио), неће журити са појачањима. Приоритет је Луковић и уколико би се склопио посао са бившим репрезентативцем, био би ударен темељ екипи која ће сасвим извесно изгледати битно другачије у односу на сезону 2013/14.

Лалатовић је свестан да поред Мрђе и Дауде неће имати на располагању Милоша Нинковића, Дарка Лазовића, Нејца Печника, Дејана Келхара, Бобана Бајковића, Филипа Касалицу, Луку Милуновића, а можда и Николу Мијаиловића, који још није продужио уговор.

Та неизвесност око тога ко остаје и око кога би требало градити тим додатни је проблем за Лалатовића, који се помирио са чињеницом да неће имати комплетиран састав до одласка на припреме. Замисао је да се млад тим окупља око Сава Павићевића, Николе Мијаиловића и Ненада Милијаша. Да ли ће она бити и спроведена, питање је.

Оно што је сасвим извесно јесте да ће наредне сезоне у Црвеној звезди играти јако мали број странаца, само по потреби и у случају да доноси екстра квалитет. Тренер је ту и реалан, свестан да би за новац који ће бити на располагању за играче наредне сезоне, било готово немогуће довести право појачање и притом зарадити на њему на крају сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар