Zvezda hoće i Partizanovu "decu"!

Na listi igrača koje će Crvena zvezda pokušati da dovede ovog leta nalaze se i dvojica mladih fudbalera iz Superlige koji su prošli školu crno-belih i igrali za Teleoptik. Ipak, prioritet je Luković, a na radaru i Kaluđerović.

Fudbal 02.07.2014 | 19:28
Zvezda hoće i Partizanovu "decu"!

Krilni napadač Nenad Gavrić, dojučerašnji igrač Napretka iz Kruševca, prvo je pojačanje FK Crvena zvezda za sezonu 2014/15.

On ne samo da neće biti poslednji, već najverovatnije neće biti ni poslednji igrač Napretka koji će doći na "Marakanu".

Iz izvora bliskih crveno-belima saznaje se da će v. d. generalnog sekretara Zvezde, Zvezdan Terzić, koji je od prošlog ponedeljka preuzeo i ingerencije sportskog direktora, razgovarati sa Kruševljanima oko još trojice igrača. Međutim, kako sada stvari stoje, zbog nagomilanih finansijskih problema u kojima se nalazi Crvena zvezda, malo je verovatno da će trener Nenad Lalatović dobiti nova pojačanja do petka, odnosno odlaska na prvu fazu priprema.

Razgovori oko transfera trojice igrača koje je Lalatović trenirao ovog proleća, trajaće narednih dana. Konkretno, radi se o napadaču Nikoli Trujiću (22), koji je prošao Partizanovu školu i igrao za Teleoptik, desnom beku Milošu Cvetkoviću (24), koji je igrao za Zemun, Rad i Hajduk iz Kule, pre dolaska u Napredak i 19-godišnjem defanzivnom vezisti Obengu Reganu iz Gane, koji za Napredak igra od 2012. godine.

Njih trojica, za razliku od Gavrića, imaju važeće ugovore sa Napretkom.

Pored trija iz Kruševca, Lalatović bi rado voleo da vidi i trojicu igrača iz OFK Beograda, koji su poput "čarapana" i mladi i potencijalno vredni na tržištu fudbalera, što se uklapa u viziju oko koje su se složili Terzić i potpredsednik kluba Slaviša Kokeza. Štoper Bogdan Planić (22) biće prva opcija Crvene zvezde ukoliko poodmalki pregovori sa iskusnim Aleksandrom Lukovićem (kontakti su u toku) ne budu završeni njegovim povratkom u Ljutice Bogdana.

Od ranije je poznato da su 20-godišnji ofanzivni vezista Aleksandar Čavrić i 19-godišnji dribler Dejan Dražić, koji je poput Trujića prošao školu Partizana, interesantni novom šampionu Srbije. To je bio slučaj i dok je u klubu bio Dragan Džajić, a Kokeza je konkretno želeo Čavrića da dovede i u prethodnom prelaznom roku.

Potvrđeno je već da je bivši napadač Zvezde, Andrija Kaluđerović (26), potencijalno rešenje u napadu, s obzirom na to da je Dragan Mrđa već otišao, a Abiola Dauda izvesno bivši igrač kluba. U Ljutice Bogdana znaju šta bi Kaluđerović mogao da donese klubu, jer je za sezonu i po na "Marakani" postigao 30 golova na 55 utakmica.

On bi, uz iskusnog Đorđa Rakića i perspektivnog Luku Jovića, mogao da odgovori na sva iskušenja koja donosi Superliga. Ime Nikole Žigića retko ko više pominje na stadionu.

Zvezda, koja bi uskoro morala da počne da servisira dugove koje ima i koji prema Terzićevim rečima iznose sedam miliona evra (kako bi se klub uopšte takmičio), neće žuriti sa pojačanjima. Prioritet je Luković i ukoliko bi se sklopio posao sa bivšim reprezentativcem, bio bi udaren temelj ekipi koja će sasvim izvesno izgledati bitno drugačije u odnosu na sezonu 2013/14.

Lalatović je svestan da pored Mrđe i Daude neće imati na raspolaganju Miloša Ninkovića, Darka Lazovića, Nejca Pečnika, Dejana Kelhara, Bobana Bajkovića, Filipa Kasalicu, Luku Milunovića, a možda i Nikolu Mijailovića, koji još nije produžio ugovor.

Ta neizvesnost oko toga ko ostaje i oko koga bi trebalo graditi tim dodatni je problem za Lalatovića, koji se pomirio sa činjenicom da neće imati kompletiran sastav do odlaska na pripreme. Zamisao je da se mlad tim okuplja oko Sava Pavićevića, Nikole Mijailovića i Nenada Milijaša. Da li će ona biti i sprovedena, pitanje je.

Ono što je sasvim izvesno jeste da će naredne sezone u Crvenoj zvezdi igrati jako mali broj stranaca, samo po potrebi i u slučaju da donosi ekstra kvalitet. Trener je tu i realan, svestan da bi za novac koji će biti na raspolaganju za igrače naredne sezone, bilo gotovo nemoguće dovesti pravo pojačanje i pritom zaraditi na njemu na kraju sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar