Капело, враћај паре!

Посланик Руске Думе из партије Праведна Русија Олег Пахолков изјавио је данас да би селектор фудбалске репрезентације Русије Фабио Капело морао да врати новац који је добио, због великог неспеха "зборнаје команде" на Мундијалу у Бразилу.

Фудбал 02.07.2014 | 17:23
Капело, враћај паре!

"Русија себи не може да дозволи овакав неуспех на Светском првенству и због тога се обраћам Капелу, који је добио 23милиона долара, и тражим да врати новац, или бар половину",рекао је Пахолков у Думи, преноси Итар тас.

Он је прослављеног италијанског стручњака критиковао збогселектирања репрезентативаца.

"Велики тренер је рекао да бисмо таленте морали да тражимо у иностранству, због чега су наши клубови потрошили више од милијарду долара на довођење страних плаћеника, а све то плаћају државне компаније", рекао је Пахолков у ироничном тону.

Посланик Думе је истакао и да је под Капелом потпуно промењенафизиономија националног тима, који, како је приметио, садавише личи на јужнокорејске стандарде.

"Како смо успели нашу земљу да претворимо у спортског патуљка?", упитао је Пахолков и оценио да је неопходанхитан развој националног фудбала селектирањем рускихспортиста.

"Није ваљда да у читавој Русији више не могу да се пронађуталентовани фудбалери", рекао је Пахолков.

Репрезентација Русије је такмичење на Светском купу уБразилу завршила у првој фази, после пораза од Белгије инерешених резултата у дуелима против Јужне Кореје и Алжира.

Коментари / 0

Оставите коментар