Kapelo, vraćaj pare!

Poslanik Ruske Dume iz partije Pravedna Rusija Oleg Paholkov izjavio je danas da bi selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo morao da vrati novac koji je dobio, zbog velikog nespeha "zbornaje komande" na Mundijalu u Brazilu.

Fudbal 02.07.2014 | 17:23
Kapelo, vraćaj pare!

"Rusija sebi ne može da dozvoli ovakav neuspeh na Svetskom prvenstvu i zbog toga se obraćam Kapelu, koji je dobio 23miliona dolara, i tražim da vrati novac, ili bar polovinu",rekao je Paholkov u Dumi, prenosi Itar tas.

On je proslavljenog italijanskog stručnjaka kritikovao zbogselektiranja reprezentativaca.

"Veliki trener je rekao da bismo talente morali da tražimo u inostranstvu, zbog čega su naši klubovi potrošili više od milijardu dolara na dovođenje stranih plaćenika, a sve to plaćaju državne kompanije", rekao je Paholkov u ironičnom tonu.

Poslanik Dume je istakao i da je pod Kapelom potpuno promenjenafizionomija nacionalnog tima, koji, kako je primetio, sadaviše liči na južnokorejske standarde.

"Kako smo uspeli našu zemlju da pretvorimo u sportskog patuljka?", upitao je Paholkov i ocenio da je neophodanhitan razvoj nacionalnog fudbala selektiranjem ruskihsportista.

"Nije valjda da u čitavoj Rusiji više ne mogu da se pronađutalentovani fudbaleri", rekao je Paholkov.

Reprezentacija Rusije je takmičenje na Svetskom kupu uBrazilu završila u prvoj fazi, posle poraza od Belgije inerešenih rezultata u duelima protiv Južne Koreje i Alžira.

Komentari / 0

Ostavite komentar