WБ: Бушар - Халеп, друго 1/2-финале

Канадска тенисерка Ежени Бушар и Симона Халеп из Румуније чине други полуфинални пар на Вимблдону.

Тенис 02.07.2014 | 16:28
WБ: Бушар - Халеп, друго 1/2-финале

Халепова је декласирала прошлогодишњу вицешампионку Сабине Лисицки са 6:4, 6:0, док је Бушар савладала Анђелику Кербер са 6:3, 6:4.

Халепова је недавно играла финале Ролан Гароса, дошла је на Вимблдон као трећа носитељка, а до сада је изгубила само један сет. Лисицки је боље почела меч, повела је са 4:1, али је Румунка потом освојила 11 гемова у низу.

“Имам много самопоуздања. Нема неке посебне тајне, уживам у сваком мечу и борим се за сваки поен. Волим тенис, то је тајна“, изјавила је 22-годишња Халепова, која је до победе дошла за само 57 минута.

Ни Канађанка Бушар се није много мучила са Анђеликом Кербер, која очигледно није успела да се опорави од исцрпљујућег меча са Шараповом. Ежени је контролисала игру са основне линије, имала 29 винера наспрам 20 грешака и заслужено је славила.

То је треће узастопно Грен слем полуфинале за Бушар, видећемо хоће ли први пут успети да дође и до финала. Канађанка је изгубила једини претходни међусобни окршај од Халепове – ове године у Индијан Велсу било је 6:2, 1:6, 6:4.

“Срећна сам због победе, али желим да направим и корак даље“, рекла је 20-годишња Бушар.

У другом полуфиналу састају се две Чехиње – Луције Шафарова и шампионка из 2011. године Петра Квитова.

Коментари / 0

Оставите коментар