WB: Bušar - Halep, drugo 1/2-finale

Kanadska teniserka Eženi Bušar i Simona Halep iz Rumunije čine drugi polufinalni par na Vimbldonu.

Tenis 02.07.2014 | 16:28
WB: Bušar - Halep, drugo 1/2-finale

Halepova je deklasirala prošlogodišnju vicešampionku Sabine Lisicki sa 6:4, 6:0, dok je Bušar savladala Anđeliku Kerber sa 6:3, 6:4.

Halepova je nedavno igrala finale Rolan Garosa, došla je na Vimbldon kao treća nositeljka, a do sada je izgubila samo jedan set. Lisicki je bolje počela meč, povela je sa 4:1, ali je Rumunka potom osvojila 11 gemova u nizu.

“Imam mnogo samopouzdanja. Nema neke posebne tajne, uživam u svakom meču i borim se za svaki poen. Volim tenis, to je tajna“, izjavila je 22-godišnja Halepova, koja je do pobede došla za samo 57 minuta.

Ni Kanađanka Bušar se nije mnogo mučila sa Anđelikom Kerber, koja očigledno nije uspela da se oporavi od iscrpljujućeg meča sa Šarapovom. Eženi je kontrolisala igru sa osnovne linije, imala 29 vinera naspram 20 grešaka i zasluženo je slavila.

To je treće uzastopno Gren slem polufinale za Bušar, videćemo hoće li prvi put uspeti da dođe i do finala. Kanađanka je izgubila jedini prethodni međusobni okršaj od Halepove – ove godine u Indijan Velsu bilo je 6:2, 1:6, 6:4.

“Srećna sam zbog pobede, ali želim da napravim i korak dalje“, rekla je 20-godišnja Bušar.

U drugom polufinalu sastaju se dve Čehinje – Lucije Šafarova i šampionka iz 2011. godine Petra Kvitova.

Komentari / 0

Ostavite komentar