Покушај деложације демобилисаног борца у Сокоцу

У Сокоцу је данас поново Судска полиција покушала принудно да избаци на улицу петочлану породицу Тошић.

Република Српска 02.07.2014 | 16:35
Покушај деложације демобилисаног борца у Сокоцу

Демобилисани борац прве категорије и тешко болестан Горан Тошић већ 24 године не може да уђе у свој стан, а сада га избацују из алтернативног у којем живи посљедње 23 године.

Горан Тошић је након покушаја деложације завршио у Хитној помоћи.

"Још осјећам болове у грудима, јер сам пао када сам кренуо да помогнем жени јер сам мислио да су ми супругу тукли, али нису. Упали су као ратни злочинци у стан, чупали су, покушали да избаце, нису питали ни ко сам ни шта сам, ни како сам", каже Горан Тошић.

Подсјећамо, двије године прије рата мајка Горана Тошића добила је рјешење за стан од предузећа у којем је радила 40 година. Међутим, Тошићи се никад нису уселили у тај стан, јер се у њега нелегално уселио неко други.

Иако су пријератни судови пресудли у корист Тошића, и иако посједују сву документацију о власништву, Основни суд у Сокоцу ни дан данас не признаје пресуду. Уз усмену сагласност тадашњих локалних власти, Тошићи су се уселили у други стан који је данас споран. Стан, у којем породица Тошић живи 23 године тада је био у власништву предузећа које је градило зграду, а данас то предузеће више не постоји.

Међутим, проблеми настају прошле године када је стан у којем живе купио извјесни Предраг Шука, који је препродао стан извјесном Миланку Пантићу. На основу чега се продавало и препродавало, питају се Тошићи.

"Они су га у кафани купили, продали, препродали, нас нико ништа није обавијестио, то је кривично дјело, које је Основни суд у Сокоцу сасвим нормално прихватио", напомиње Горанова супруга Миланка Тошић.

Горан и његова супруга напомињу да немају гдје да се иселе заједно са своје троје дјеце, те да само траже да им се врати њихов стан који се налази у истој згради, а у њему борави један човјек.

Судска полиција 20. августа ове године поново ће закуцати на врата породице Тошић. Најавили су да ће повести и појачање.

Поставља се питање гдје ће породица Тошић ако их избаце из стана и да ли це Горан Тошић то преживјети јер већ дуже времена чека на трансплатацију срца.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ала

02.07.2014 14:42

Послао их је Лука Боровцанин на делозацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

02.07.2014 14:49

Тако и треба зато смо се борили, да се они ките насим перјем. То је РЕПУБЛИКА СРПСКА народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нарцис

02.07.2014 15:09

Јадан народ,свеце то бит док се народ са свих страна не уједини,ми смо све криви,Република Српска,дузна и Богу и свијету,све распродала,сама це од себе нестат,а јадан народ емоционалан,кустурица прави од васих пара град,он власник,и он добар,издо свој муслимански народ ,а неце нас!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјак

02.07.2014 15:10

лопови оставите сиротињу да зиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Довла

02.07.2014 16:36

Ајјј драги бозе засто нас дрзис на овом свјету. Траба нас све побит какав смо ми народ. Гади ми се сто сам Србин, то само ми дјубрад моземо једни другим све најгоре радит.... Бас смо фујјј.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазо

02.07.2014 16:43

Стан је опстински, Бјелица ријеси цовјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре нарцис

02.07.2014 17:01

Није он никога издао он само ради за онога ко га плаца. Посто Сарајево није могао да музе поцео је србовати, дакако за дебеле паре. тај цовјек одавно не мозе висе да ствара умјетност а и његови највеци успјеси не би били то да није радио са једним од највецих зивецих сценариста европе г. Абдулахом Сидраном. Пуно је лаксе од народних пара правити забавне паркове цији вецински дио онда присвоји себи и то након сто је улозио 5000 марака у инвестицију која це 30 милиона костати. Е па признајте да би при тој суми много вас заборавило каквог је етницког поријекла ;). Е мој народе то је само дио његовог богаства које је стекао од кад се спајдасио са Додиком а гдје је од прије... Не заборавите да је та лопина успио наклоност од свих власти поцев од Милосевица до Николица да придобије. Они се мијењају и финансирају а Кустурица остаје... Ко камелеон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биједно

02.07.2014 20:12

Питам се само гдје је сад борацка да застити јадне људе који су зивоте уградили у темеље Републике Српске. Није ни цудо кад у тим институцијама не сједе истински борци него дезертери. Залосно да залосније не мозе бити. Поцркали дабогда као и овај јадни народ коме сте отели све цак и примања која су крваво зарадили да би ви биједници имали.

ОДГОВОРИТЕ