Pokušaj deložacije demobilisanog borca u Sokocu

U Sokocu je danas ponovo Sudska policija pokušala prinudno da izbaci na ulicu petočlanu porodicu Tošić.

Republika Srpska 02.07.2014 | 16:35
Pokušaj deložacije demobilisanog borca u Sokocu

Demobilisani borac prve kategorije i teško bolestan Goran Tošić već 24 godine ne može da uđe u svoj stan, a sada ga izbacuju iz alternativnog u kojem živi posljednje 23 godine.

Goran Tošić je nakon pokušaja deložacije završio u Hitnoj pomoći.

"Još osjećam bolove u grudima, jer sam pao kada sam krenuo da pomognem ženi jer sam mislio da su mi suprugu tukli, ali nisu. Upali su kao ratni zločinci u stan, čupali su, pokušali da izbace, nisu pitali ni ko sam ni šta sam, ni kako sam", kaže Goran Tošić.

Podsjećamo, dvije godine prije rata majka Gorana Tošića dobila je rješenje za stan od preduzeća u kojem je radila 40 godina. Međutim, Tošići se nikad nisu uselili u taj stan, jer se u njega nelegalno uselio neko drugi.

Iako su prijeratni sudovi presudli u korist Tošića, i iako posjeduju svu dokumentaciju o vlasništvu, Osnovni sud u Sokocu ni dan danas ne priznaje presudu. Uz usmenu saglasnost tadašnjih lokalnih vlasti, Tošići su se uselili u drugi stan koji je danas sporan. Stan, u kojem porodica Tošić živi 23 godine tada je bio u vlasništvu preduzeća koje je gradilo zgradu, a danas to preduzeće više ne postoji.

Međutim, problemi nastaju prošle godine kada je stan u kojem žive kupio izvjesni Predrag Šuka, koji je preprodao stan izvjesnom Milanku Pantiću. Na osnovu čega se prodavalo i preprodavalo, pitaju se Tošići.

"Oni su ga u kafani kupili, prodali, preprodali, nas niko ništa nije obavijestio, to je krivično djelo, koje je Osnovni sud u Sokocu sasvim normalno prihvatio", napominje Goranova supruga Milanka Tošić.

Goran i njegova supruga napominju da nemaju gdje da se isele zajedno sa svoje troje djece, te da samo traže da im se vrati njihov stan koji se nalazi u istoj zgradi, a u njemu boravi jedan čovjek.

Sudska policija 20. avgusta ove godine ponovo će zakucati na vrata porodice Tošić. Najavili su da će povesti i pojačanje.

Postavlja se pitanje gdje će porodica Tošić ako ih izbace iz stana i da li ce Goran Tošić to preživjeti jer već duže vremena čeka na transplataciju srca.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ala

02.07.2014 14:42

Poslao ih je Luka Borovcanin na delozaciju.

ODGOVORITE
Name

Kralj

02.07.2014 14:49

Tako i treba zato smo se borili, da se oni kite nasim perjem. To je REPUBLIKA SRPSKA narode.

ODGOVORITE
Name

narcis

02.07.2014 15:09

Jadan narod,svece to bit dok se narod sa svih strana ne ujedini,mi smo sve krivi,Republika Srpska,duzna i Bogu i svijetu,sve rasprodala,sama ce od sebe nestat,a jadan narod emocionalan,kusturica pravi od vasih para grad,on vlasnik,i on dobar,izdo svoj muslimanski narod ,a nece nas!?

ODGOVORITE
Name

rodjak

02.07.2014 15:10

lopovi ostavite sirotinju da zivi

ODGOVORITE
Name

Dovla

02.07.2014 16:36

Ajjj dragi boze zasto nas drzis na ovom svjetu. Traba nas sve pobit kakav smo mi narod. Gadi mi se sto sam Srbin, to samo mi djubrad mozemo jedni drugim sve najgore radit.... Bas smo fujjj.....

ODGOVORITE
Name

lazo

02.07.2014 16:43

Stan je opstinski, Bjelica rijesi covjeka!

ODGOVORITE
Name

re narcis

02.07.2014 17:01

Nije on nikoga izdao on samo radi za onoga ko ga placa. Posto Sarajevo nije mogao da muze poceo je srbovati, dakako za debele pare. taj covjek odavno ne moze vise da stvara umjetnost a i njegovi najveci uspjesi ne bi bili to da nije radio sa jednim od najvecih zivecih scenarista evrope g. Abdulahom Sidranom. Puno je lakse od narodnih para praviti zabavne parkove ciji vecinski dio onda prisvoji sebi i to nakon sto je ulozio 5000 maraka u investiciju koja ce 30 miliona kostati. E pa priznajte da bi pri toj sumi mnogo vas zaboravilo kakvog je etnickog porijekla ;). E moj narode to je samo dio njegovog bogastva koje je stekao od kad se spajdasio sa Dodikom a gdje je od prije... Ne zaboravite da je ta lopina uspio naklonost od svih vlasti pocev od Milosevica do Nikolica da pridobije. Oni se mijenjaju i finansiraju a Kusturica ostaje... Ko kameleon.

ODGOVORITE
Name

Bijedno

02.07.2014 20:12

Pitam se samo gdje je sad boracka da zastiti jadne ljude koji su zivote ugradili u temelje Republike Srpske. Nije ni cudo kad u tim institucijama ne sjede istinski borci nego dezerteri. Zalosno da zalosnije ne moze biti. Pocrkali dabogda kao i ovaj jadni narod kome ste oteli sve cak i primanja koja su krvavo zaradili da bi vi bijednici imali.

ODGOVORITE