Од кога то испаде Рафа?!

Аустралијски тенисер Ник Кирјиос остварио је највећу победу каријери, тријумфом над првим рекетом света Рафаелом Надалом у четвртом колу Вимблдона.

Тенис 02.07.2014 | 16:18
Од кога то испаде Рафа?!

Кирјиос се у четвртфинале најпрестижнијег турнира света пласирао тријумфом са 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, после два сата и 58 минута игре на Централном терену.

У борби за полуфинале млади Аустралијанац ће се састати са Канађанином Милошем Раонићем, који је раније током дана био бољи од Кеија Нишикорија са 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3.

19-годишњи Аустралијанац грчко-малезијског порекла је одиграо сјајно против Надала, а практично је једини пад у игри имао у последњем гему другог сета, када је Шпанац направио једини брејк на мечу.

Кирјиос је имао решење за сваки Надалов ударац и први је играч који је најбољем тенисеру света одузео два сета од почетка Вимблдона. Кључ његовог тријумфа сигурно је сјајан сервис, а у прилог томе иде податак да је имао 37 ас удараца, наспрам само 11 шпанског тенисера.

Захваљујући елиминацији Надала, Новак Ђоковић има шансу да наредног понедељка поново буде први на АТП листи ако освоји Вимблдон.

Коментари / 0

Оставите коментар