Od koga to ispade Rafa?!

Australijski teniser Nik Kirjios ostvario je najveću pobedu karijeri, trijumfom nad prvim reketom sveta Rafaelom Nadalom u četvrtom kolu Vimbldona.

Tenis 02.07.2014 | 16:18
Od koga to ispade Rafa?!

Kirjios se u četvrtfinale najprestižnijeg turnira sveta plasirao trijumfom sa 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, posle dva sata i 58 minuta igre na Centralnom terenu.

U borbi za polufinale mladi Australijanac će se sastati sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je ranije tokom dana bio bolji od Keija Nišikorija sa 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3.

19-godišnji Australijanac grčko-malezijskog porekla je odigrao sjajno protiv Nadala, a praktično je jedini pad u igri imao u poslednjem gemu drugog seta, kada je Španac napravio jedini brejk na meču.

Kirjios je imao rešenje za svaki Nadalov udarac i prvi je igrač koji je najboljem teniseru sveta oduzeo dva seta od početka Vimbldona. Ključ njegovog trijumfa sigurno je sjajan servis, a u prilog tome ide podatak da je imao 37 as udaraca, naspram samo 11 španskog tenisera.

Zahvaljujući eliminaciji Nadala, Novak Đoković ima šansu da narednog ponedeljka ponovo bude prvi na ATP listi ako osvoji Vimbldon.

Komentari / 0

Ostavite komentar