Купили станове, а морају на улицу

Власници 30 станова и пословних простора који се налазе у бањалучком насељу Борик огорчени су, јер ће до 17. јула морати да се иселе.

Република Српска 02.07.2014 | 15:39
Купили станове, а морају на улицу

Градска управа Бањалука донијела је одлуку о деложацији, јер још није извршен технички пријем зграде која је изграђена 2005. године.

Брачни пар Добринка и Ангелче Радуловски кажу да проблеме имају од 2007. године када су уселили у стан, преноси Глас Српске.

- Жалили смо се свима, али узалуд. И ранијих година биле су најављиване деложације, које су касније одгађане, али за ову кажу да је коначна - истакла је Добринка.

Додали су да ће се за свој стан, који су платили 107.000 марака, борити свим средствима.

- Једва сам прије седам година ушао у овај стан и то уз помоћ медија, а сад нам поново праве проблеме. Кажу да ће, ако се не одселимо у предвиђеном року, доћи полиција да нас исели - рекао је Ангелче.

Власници станова су недавно доставили петицију Градској управи у којој трже да деложација буде обустављена, а на реакцију још чекају. Инвеститор, предузеће "Интер-гас инжењеринг" из Бањалуке, 2005. године удружило се са Гораном Видовићем, власником земљишта на којем је изграђена зграда.

- Видовић годинама одуговлачи са техничким пријемом зграде, јер има подршку градских власти. Немоћни смо у свему овом - рекли су у предузећу "Интер-гас инжењеринг".

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВидовитаВанга

02.07.2014 15:01

То су све резултати "поштене" и праведне држав е, која има "поштену" владу, и онда тако малтретира обичан свет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

02.07.2014 18:22

Ово треба да нам свима буде јасно косу ти људи од поцетка рата па све до данас И какву власт имамо И ко нас води И за кога да гласамо сутра. Ово је висе него страсно И залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

02.07.2014 18:34

ко им је крив сто купују станове без папира...

ОДГОВОРИТЕ