Kupili stanove, a moraju na ulicu

Vlasnici 30 stanova i poslovnih prostora koji se nalaze u banjalučkom naselju Borik ogorčeni su, jer će do 17. jula morati da se isele.

Republika Srpska 02.07.2014 | 15:39
Kupili stanove, a moraju na ulicu

Gradska uprava Banjaluka donijela je odluku o deložaciji, jer još nije izvršen tehnički prijem zgrade koja je izgrađena 2005. godine.

Bračni par Dobrinka i Angelče Radulovski kažu da probleme imaju od 2007. godine kada su uselili u stan, prenosi Glas Srpske.

- Žalili smo se svima, ali uzalud. I ranijih godina bile su najavljivane deložacije, koje su kasnije odgađane, ali za ovu kažu da je konačna - istakla je Dobrinka.

Dodali su da će se za svoj stan, koji su platili 107.000 maraka, boriti svim sredstvima.

- Jedva sam prije sedam godina ušao u ovaj stan i to uz pomoć medija, a sad nam ponovo prave probleme. Kažu da će, ako se ne odselimo u predviđenom roku, doći policija da nas iseli - rekao je Angelče.

Vlasnici stanova su nedavno dostavili peticiju Gradskoj upravi u kojoj trže da deložacija bude obustavljena, a na reakciju još čekaju. Investitor, preduzeće "Inter-gas inženjering" iz Banjaluke, 2005. godine udružilo se sa Goranom Vidovićem, vlasnikom zemljišta na kojem je izgrađena zgrada.

- Vidović godinama odugovlači sa tehničkim prijemom zgrade, jer ima podršku gradskih vlasti. Nemoćni smo u svemu ovom - rekli su u preduzeću "Inter-gas inženjering".

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VidovitaVanga

02.07.2014 17:01

To su sve rezultati "poštene" i pravedne držav e, koja ima "poštenu" vladu, i onda tako maltretira običan svet!

ODGOVORITE
Name

Mimo

02.07.2014 20:22

Ovo treba da nam svima bude jasno kosu ti ljudi od pocetka rata pa sve do danas I kakvu vlast imamo I ko nas vodi I za koga da glasamo sutra. Ovo je vise nego strasno I zalosno.

ODGOVORITE
Name

baja

02.07.2014 20:34

ko im je kriv sto kupuju stanove bez papira...

ODGOVORITE