Тадић "светац" за 12 милиона

Фудбалски клуб Саутемптон пристао је да плати 12 милиона евра за Душана Тадића, колико је холандски Твенте тражио као обештећење.

Фудбал 02.07.2014 | 15:17
Тадић "светац" за 12 милиона

Сам Тадић је пристао да пређе у редове енглеског клуба, сви детаљи су договорени и остало је само да уговор буде потписан.

Тадић би у Саутемптон требало да стигне на изричиту жељу менаџера клуба Роналда Кумана, а замениће Адама Лалану, који је прошао лекарске прегледе пред прелазак у Ливерпул.

Српски фудбалер је током прошле сезоне у дресу Твентеа одушевио својим играма, имао је 16 голова, уз 13 асистенција, и привукао је пажњу бројних европских клубова.

Тадић је 2010. стигао у Холандију када је из Војводине прешао у Гронинген, а две године касније појачао је Твенте за седам и по милиона евра.

Током две сезоне у Енсхедеу 25-годишњи офанзивни везиста је на 85 утакмица постигао 32 гола. За Србију је одиграо 25 утакмица и постигао шест погодака.

Уз Тадића у Саутемптон стиже још један играч из Холандске лиге, а то је Грацијано Пеле, којег из Фејенорда са собом доводи Куман, који је пре десетак дана преузео клуб.

Српског репрезентативца ће у Твентеу заменити повремени дански репрезентативац Каспер Куск из Олборга.

Коментари / 0

Оставите коментар