Tadić "svetac" za 12 miliona

Fudbalski klub Sautempton pristao je da plati 12 miliona evra za Dušana Tadića, koliko je holandski Tvente tražio kao obeštećenje.

Fudbal 02.07.2014 | 15:17
Tadić "svetac" za 12 miliona

Sam Tadić je pristao da pređe u redove engleskog kluba, svi detalji su dogovoreni i ostalo je samo da ugovor bude potpisan.

Tadić bi u Sautempton trebalo da stigne na izričitu želju menadžera kluba Ronalda Kumana, a zameniće Adama Lalanu, koji je prošao lekarske preglede pred prelazak u Liverpul.

Srpski fudbaler je tokom prošle sezone u dresu Tventea oduševio svojim igrama, imao je 16 golova, uz 13 asistencija, i privukao je pažnju brojnih evropskih klubova.

Tadić je 2010. stigao u Holandiju kada je iz Vojvodine prešao u Groningen, a dve godine kasnije pojačao je Tvente za sedam i po miliona evra.

Tokom dve sezone u Enshedeu 25-godišnji ofanzivni vezista je na 85 utakmica postigao 32 gola. Za Srbiju je odigrao 25 utakmica i postigao šest pogodaka.

Uz Tadića u Sautempton stiže još jedan igrač iz Holandske lige, a to je Gracijano Pele, kojeg iz Fejenorda sa sobom dovodi Kuman, koji je pre desetak dana preuzeo klub.

Srpskog reprezentativca će u Tventeu zameniti povremeni danski reprezentativac Kasper Kusk iz Olborga.

Komentari / 0

Ostavite komentar