Потписан посебан колективни уговор у образовању

Министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић потписали су Посебни колективни уговор којим ће се побољшати статус запосленим у овој области.

Република Српска 02.07.2014 | 14:15
Потписан посебан колективни уговор у образовању

Ниједно досадашње право које су имали запослени у образовању, новим посебним колективним уговором није смањено.

Многа су побољшана, као што је питање вишка радника, однос према породицама погинулих бораца и позиција синдиката у образовним установама, истакао је предсједник Синдиката образовања, науке И културе Драган Гњатић након потписивања.

Током преговора синдикалци нису успјели побољшати услове рада у комбинацији у основном образовању те да се више издваја новца за менторе, савјетнике И више савјетнике, као И да се повећају отпремнине у случају вишка И пензије. Без обзира на непостизање договора око тога, Влада има слуха И осјетљива је за ове буџетске кориснике-тврди ресорни министар.

Нови Посебни колективни уговор у образовању је потписан, али још увијек нема уједначавања плата за виши И високообразовни кадар са осталим буџетским корисницима И неизвјесно је када ће до њега, уопште И доћи.

Гњатић каже да је сада најважније да је синдикат успио побољшати услове за рад И ставке које регулишу остала примања, те да синдикалци неће одустати од изједначавања коефицијената запосленим у образовању.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВЕЉКО

03.07.2014 04:50

И ОВАЈ ЈЕ ЈЕДАН ОД БАЈИНИХ - МУФТАДЗА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

03.07.2014 05:27

Једино изгледа да је Драгн успио да повеца, од осталих примања радника у образовању , проценат који он и остали предсједници синдиката у сколама добијају на плату, да би били добри.Јадни су радници у образовању са оваквим синдикалцима.

ОДГОВОРИТЕ