Potpisan poseban kolektivni ugovor u obrazovanju

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić potpisali su Posebni kolektivni ugovor kojim će se poboljšati status zaposlenim u ovoj oblasti.

Republika Srpska 02.07.2014 | 14:15
Potpisan poseban kolektivni ugovor u obrazovanju

Nijedno dosadašnje pravo koje su imali zaposleni u obrazovanju, novim posebnim kolektivnim ugovorom nije smanjeno.

Mnoga su poboljšana, kao što je pitanje viška radnika, odnos prema porodicama poginulih boraca i pozicija sindikata u obrazovnim ustanovama, istakao je predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke I kulture Dragan Gnjatić nakon potpisivanja.

Tokom pregovora sindikalci nisu uspjeli poboljšati uslove rada u kombinaciji u osnovnom obrazovanju te da se više izdvaja novca za mentore, savjetnike I više savjetnike, kao I da se povećaju otpremnine u slučaju viška I penzije. Bez obzira na nepostizanje dogovora oko toga, Vlada ima sluha I osjetljiva je za ove budžetske korisnike-tvrdi resorni ministar.

Novi Posebni kolektivni ugovor u obrazovanju je potpisan, ali još uvijek nema ujednačavanja plata za viši I visokoobrazovni kadar sa ostalim budžetskim korisnicima I neizvjesno je kada će do njega, uopšte I doći.

Gnjatić kaže da je sada najvažnije da je sindikat uspio poboljšati uslove za rad I stavke koje regulišu ostala primanja, te da sindikalci neće odustati od izjednačavanja koeficijenata zaposlenim u obrazovanju.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VELJKO

03.07.2014 04:50

I OVAJ JE JEDAN OD BAJINIH - MUFTADZA.

ODGOVORITE
Name

Mira

03.07.2014 05:27

Jedino izgleda da je Dragn uspio da poveca, od ostalih primanja radnika u obrazovanju , procenat koji on i ostali predsjednici sindikata u skolama dobijaju na platu, da bi bili dobri.Jadni su radnici u obrazovanju sa ovakvim sindikalcima.

ODGOVORITE