Упућен приједлог за одређивање притвора

Тужилаштво БиХ затражило је да буде одређен притвор за пет лица, те мјере забране за три лица ухапшена у акцији "Сејлор" због организованог криминала.

Босна и Херцеговина 02.07.2014 | 15:52
Упућен приједлог за одређивање притвора

Једномјесечни притвор затражен је за држављанина Србије Милоша Милутиновића /35/ са пријављеним пребивалиштем у Београду и Бањалуци, држављанина БиХ Жељка Ђекића /47/ из Бањалуке, држављанина БиХ и Хрватске Ивана Петоњића /55/ из Јајца, те Мирослава /57/ и Томислава Лека /30/ из Мостара, који су у бјекству.

Мјере јављања у надлежну полицијску станицу једном седмично предложене су за држављанина БиХ Драгана Талића /45/ из Бањалуке, држављанина БиХ и Хрватске Домагоја Марића /47/ из Мостара и држављанку БиХ Бранкицу Мартић /49/ из Бањалуке.

Ова лица су осумњичена за организовани криминал у вези са кривичним дјелима пореске утаје или преваре, злоупотребе положаја или овлаштења и противзаконитог посредовања, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичени су да су, као припадници организоване криминалне групе, учествовали у радњама противзаконитог посредовања, избјегавања плаћања ПДВ обавеза приказивањем кривотворене документације, те кориштењем службеног положаја ради злоупотребе документације у вези са процјенама штете настале након поплава.

Мјера притвора за осумњичене је, између осталог, предложена због постојања опасности од бјекства и бојазни да би боравком на слободи, у настојању да омету и онемогуће вођење кривичног поступка, уништили или сакрили доказе и трагове важне за кривични поступак, те утицали на свједоке и саучеснике.

Приједлог за одређивање притвора и мјере забране упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво наставља истрагу у овом предмету.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар